vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O arădeancă bate la porțile performanței în sportul alb. Iulia Marko, două semifinale în Muntenegru

  de Dan Lazăr | 27 octombrie 2019, 2:39 AM | Sport

  0

  Tenisul arădean, cunoscut în țară și în lume grație lui Marius Copil, are în ultima perioadă și speranțe feminine, una dintre ele purtând numele Iulia Marko. Recent, arădeanca noastră de doar 17 ani a evoluat la un turneu ITF de Gradul 5, ce s-a desfășurat la Bar, în Muntenegru, reușind să atingă faza semifinală pe ambele tablouri de concurs.
  La simplu, Iulia a depășit sportive din spațiul ex-jugoslav: Vesa Gjinaj (Kosovo), scor 6-4, 6-1, în turul inaugural, Tara Gancev (Serbia), scor 6-7(6), 7-5, 6-2, în turul secund, și Kararina Plumtree (Croația), scor 6-4, 6-1, în sferturile de finală. Macedonianca Aleksandra Simeva a oprit drumul arădencei spre finală, scor 6-4, 6-2.
  Pe tabloul de dublu de la Bar, Marko a făcut pereche cu o sportivă din Ucraina, Luyiza Dadvani, depășind cuplurile V. Lapteva – L. Matuszewski (Belarus – Polonia), scor 6-4, 6-1, și T. Gancev – A. Lopicic (Serbia), scor 6-3, 1-6, 10-4. În penultimul act, cuplul româno-ucrainean a cedat, 6-7(2), 4-6, cu croatele K. Plumtree – K. Vukicevic.

  Patru turnee la senioare

  Iulia Marko are în cariera sa și patru turnee internaționale de senioare, în Circuitul ITF World Tour Tennis. Două dintre prezențe s-au înregistrat în orașul său natal, la edițiile din ultimii doi ale Trofeului Ilie Năstase, iar celelalte anul trecut la Sozopol (Bulgaria) și în acest sezon la Curtea de Argeș. Tenismena de pe Mureș are un bilanț pozitiv, cu 7 succese și 6 înfrângeri, în probele de simplu și dublu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.