joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O animaţie violentă le arată danezilor ce păţesc dacă nu votează pentru Parlamentul Europei

  de Special Arad | 19 mai 2014, 12:27 AM | LOL

  0

  Danezii sunt ameninţaţi, nu doar încurajaţi să meargă să voteze la alegerile pentru Parlamentul Europei! Un scurtmetraj animat în care protagonistul e un tip masiv, bătăuş şi neîndurător,  numit Voteman (Omu’ cu votu’ – în traducere liberă), a fost lansat pentru a-i convinge pe locuitorii din Danemarca să dea năvală la urne pentru alegerile din 25 mai.

  Acest Voteman, super-erou al voturilor, a fost descris ca având la fel de mult tact cât găsim într-un episod din serialul „South Park” – adică deloc. Surprinzător, animaţia a fost lansată sub umbrela Parlamentului danez, cu scopul de a-i mobiliza pe cei tineri să voteze. Viaţa lui „Voteman” nu a fost lungă, căci a fost retras de pe conturile oficiale de YouTube şi Facebook după numai o zi, din cauza criticilor faţă de violenţa de care dă dovadă mult prea zelosul personaj.

  Totuşi, animaţia se găseşte în continuare pe internet (şi o puteţi urmări mai jos). Voteman a ajuns foarte pasionat de politică după ce în tinereţe a realizat că, fără să se implice în alegeri, nu are niciun drept să ceară legi pentru lucrurile care îl interesau (de exemplu care e cantitatea optimă se scorţişoară din plăcinta daneză). Aşadar, el a ajuns un înfocat susţinător al dreptului cetăţenesc de a vota. Când află despre noile alegeri, prin telefon, Voteman e în pat cu o mulţime de femei goale, dar în câteva clipe e gata de acţiune, sare călare pe doi delfini ce servesc de jetski şi începe să cotonogească tineri care nu au ajuns la secţiile de votare. Ba chiar pe unul îl şi decapitează în timp ce-şi ia micul dejun!

  Multe persoane, a căror opinie o respect profund au perceput animaţia de la centrul de informare UE ca fiind mult mai serioasă şi ofensivă decât intenţiona să fie“, a declarat Mogens Lykketoft, preşedintele Parlamentului Danez (Folketinget).

  În Danemarca, participarea la alegerile parlamentare din 2009 a fost de 60%.

  Sursa: CinemaRX

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.