„Tanti Rodi” a ridicat 6 autovehicule, iar polițiștii locali au dat 13 sancțiuni pentru staționare interzisă, în acest weekend 

  de Special Arad | 5 October 2022, 8:23 AM | Știri Arad

  0

  „Tanti Rodi” - utilajul de ridicat mașini și o mașină parcată neregulamentar

  Comunicat. Un sfârșit de săptămână încărcat pentru polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere, aceștia dând curs mai multor sesizări privind autovehiculele parcate în locuri nepermise.

  Deși în zilele libere orașul este mai puțin aglomerat, cazurile de mașini ridicate și conducători auto sancționați se înregistrează continuu. În această situație se regăsesc șoferii care aleg să parcheze “pe unde apucă”: în fața porților de acces, în zone semnalizate cu indicatoare de parcare/oprire/staționare interzise, pe spații verzi, pe trecerea de pietoni, pe liniile de rulare a tramvaiului sau chiar pe trotuare.

  Astfel, în numai trei zile, în urma sesizărilor transmise prin dispecerat, au fost ridicate de pe domeniul public 6 autovehicule și au fost întocmite 13 procese verbale de contravenție pentru oprire și staționare neregulamentară.

  Sancțiunile se aplică având în vedere încălcarea art.143 din HGR nr. 13912006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

  În acest sens, DGPL atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația referitoare la oprire și staționare și să țină cont de indicatoarele și marcajele rutiere, pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.