miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Update 3Numărul răniților din “Clubul Bamboo” a crescut la 42. Zece persoane internate pentru investigații

  de Special Arad | 21 ianuarie 2017, 9:34 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo din Capitală, informează Digi24 TV. Pompierii au activat Planul roșu de intervenție.

  Incendiul din Bamboo a izbucnit în momentul în care înăuntru erau sute de tineri. Toți au fost evacuați, iar unii au sărit în apa lacului din apropiere. La fața locului au fost mai multe mașini de pompieri și ambulanțe care acordă primul ajutor, dar și scafandri.

  Clubul Bamboo nu avea toate actele în regulă pentru autorizație de funcționare, a declarat la Digi24 viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu. „Cred că a funcționat și cu bunăvoința fostelor autorități” – a spus oficialul.

  El a mai spus că clubul Bamboo a fost amendat anul trecut pe acest motiv și urma să fie amendat din nou, pe aceleași motiv, următoarea etapă fiind suspendarea activității.  „Problema e că suspendarea este scriptică. Primăria nu are competenţă să continue demersurile. Atunci când activitatea e suspendată, ANAF-ul trebuie să vină să confişte încasările în perioada în care activitatea e suspendată”, a precizat viceprimarul.

  Avea un plan de acțiune la incendiu avizat la ISU. Aveau documentația depusă la noi pentru autorizație de funcționare, dar incompletă. Se prevalează de astfel de lucruri. Depun dosarul şi mai trag de timp. În luna ianuarie ar fi fost amendaţi. Nu s-a ajuns la ei cu cei de la control”, a explicat viceprimarul.

  Administratorul Clubului va fi chemat pentru audieri la Secția 7 de poliție, potrivit Digi24.

  38 de persoane au fost aduse inițial la spitalele din București. 21 dintre acestea au fost transportate de ambulanțe, 17 au venit cu mijloace proprii, a precizat Raed Arafat.

  Persoana care era în stare gravă și era intubată din cauza intoxicației cu fum are o evoluție bună și acum este conștientă, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

  31 de persoane au fost spitalizate inițial, dar ulterior au plecat acasă, astfel încât la ora 7:30 mai erau internate doar opt. Dintre acestea, una este în stare gravă.

  Trei răniți sunt internați la spitalul Floreasca, patru la Pantelimon, un rănit la Colentina, iar un altul la Elias.

  A fost deschis un dosar penal la Tribunalul București. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Procurorilor li s-au alăturat și polițiști de la Serviciul Omoruri. Pentru moment, este investigată infracțiunea de „distrugere”. La fața locului sunt criminaliști care fac fotografii și prelevează probe.

  UPDATE

  Unul dintre tinerii din club, David, a reușit să iasă din club și este în afara oricărui pericol. ,,Eu am ieșit acum, am fost evacuați. Este foarte mare agitație și nu-mi dau seama dacă sunt sau nu victime și dacă toată lumea a reușit să iasă.” Până acum nu se cunosc cauzele incendiului sau dacă există victime.

  De numele clubului Bamboo se mai leagă un astfel de incident .În anul 2005, clubul a fost distrus completde un incendiu izbucnit pe terasa din lemn a discotecii.Atunci, în mai putin de o ora, clubul a fost cuprins în întregime de flăcări, pentru stingerea lor pompierii folosind 14 autospeciale cu 130 de tone de apă.

  UPDATE 2

  38 de persoane sunt rănite.La Spitalul Floreasca au ajuns 16 persoane, dar doar 3 au fost internate. La Spitalul Universitar au fost investigate 5 persoane, dar nu au necesitat internare. Alți tineri au fost la spitalele Colentina și Elias.

  Parchetul București a deschis dosar penal. Avocații Clubului s-au prezentat la fața locului chiar din zorii zilei și au afirmat că sunt îndeplinite toate formalitățile conform legii, că există autorizațiile necesare.

  img-20170121-wa0014

  Viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu a intervenit la postul B1 si a spus că nu exista un dosar complet de autorizare pentru Clubul Bamboo. Autorizația de funcționare se obține anual, dar pe 2017 clubul nu o avea. ”Vom face o verificare completă și vom vedea”, a spus Popescu

  Dr. Oprița de la SMURD a afirmat că 11 persoane mai sunt internate în spital și că unele au sărit de la înălțime în timpul incendiului devastator. La spital a ajuns și administratorul clubului, după ce i s-a făcut rău în Secția 7 Poliție, acolo unde se dusese să dea declarații despre ceea ce s-a întâmplat.

  Clădirea e prăbușită, focul e stins, dar la fața locului au mai rămas încă 14 mașini de pompieri.

  MAE a activat linia pentru familii 0212064050

  UPDATE 3

  IGSU: 42 de persoane rănite în Bamboo s-au prezentat la spitale până la ora 10.00

  IGSU anunţă că 42 de persoane de persoane care se aflau în clubul Bamboo la momentul incendiului s-au prezentat la patru unităţi medicale din Capitală, doar zece dintre acestea rămânând în spitale pentru investigaţii.

  „Principalele afecţiuni ale victimelor au vizat expunerea la fum, stări de hipotermie din cauza temperaturilor scăzute şi traumatisme. Situaţia persoanelor afectate este în scădere, la acest moment, 32 dintre acestea părăsind unităţile spitaliceşti, iar 10 persoane sunt în proces de investigaţii pentru a stabili dacă este nevoie de internare. Până în acest moment, nu au fost identificate persoane care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului”, transmite Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.