luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nu se înghesuie lumea la „Luna plină de teatru”

  de Tomck@t | 8 ianuarie 2020, 2:44 PM | Cultură

  1

  La Arad, sezonul rece este aproape un sezon mort din punct de vedere cultural, însă Teatrul Clasic „Ioan Slavici” a găsit o soluție de a-i atrage pe arădeni la spectacole în prima lună a anului și în prima parte a lunii februarie. Programul anual „Luna plină de teatru” a devenit deja o tradiție, care reprezenta, de fiecare dată, un succes garantat. Ceea ce nu e de mirare, deoarece prețul unic al unui bilet în această perioadă este de doar 10 lei / persoană. Însă în acest an, cel puțin până la această oră, rețeta teatrului nu pare să funcționeze așa cum ne-am fi așteptat.

  „Luna plină de teatru” începe mâine, 9 ianuarie, și va continua zilnic sau din două în două zile până în data de 9 februarie 2020. Maratonul teatral la superofertă cuprinde nu mai puțin de 23 spectacole și, în premieră, aduce publicului și o serie de spectacole invitate din țară, pe lângă producțiile arădene. Vezi programul complet aici.

  Spectacolele invitate vin din Satu Mare, Oradea și Cluj-Napoca, la care se mai adaugă două co-producții ale teatrului arădean cu teatre din București, din Timișoara și din Sombor (Serbia).

  „Mai sunt destule bilete”

  Biletele s-au pus în vânzare din 4 ianuarie la casa de bilete a teatrului, iar începând de luni, 6 ianuarie 2020, ele pot fi achiziționate și online, pe www.biletmaster.ro.

  Până acum s-au vândut în jur de 680 bilete și, ca să o cităm pe doamna de la casa de bilete, „mai sunt destule”.

  Totuși, biletele vor putea fi procurate și înainte de începerea spectacolelor, astfel încât nu trebuie neapărat să tragem niciun semnal de alarmă în momentul de față.

  Singurele spectacole la care s-au vândut deja toate biletele sunt „Trei surori” (14 ianuarie, Sala Studio, producție a Teatrului „Nottara” din București și a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad), „Eminescu. Scrisori” – recital Oltea Blaga (15 ianuarie, Sala 30 / 3), „Giulia / Singură acasă” – one woman show cu Angela Petrean Varjasi (18 ianuarie, Sala 30 / 3) și „Bagajul cu oameni” (28 ianuarie 2020, Sala 30 / 3) – one woman show cu Diana Ioana Licu, o actriță proaspăt angajată la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

  Trei dintre aceste spectacole se joacă în cea mai mică sală a Teatrului, pe etajul 3, deschisă în decembrie 2018, care are o capacitate de maxim 30 de locuri.

  „Luna plină de teatru” include și spectacole de marionete

  Cele mai puține bilete s-au vândut până acum la două spectacole pentru copii, care vor fi aduse pe scenele arădene de trupe de teatru din Satu Mare și Oradea.

  „De ce are iepurașul urechile lungi sau Iepurașul și Omul din Lună”, produs de Teatrul de Nord Satu Mare, este o adaptare de Diana Dragoș după basme populare universale și se va juca pe scena Teatrului de Marionete (Str. Episcopiei) pe data de 11 ianuarie 2020, la ora 11. „Apolodor, pinguinul călător” (de Gellu Naum), în regia lui Sebastian Lupu, este produs de Teatrul „Regina Maria” din Oradea și se va juca pe data de 21 ianuarie 2020, ora 11, în Sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.