duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Nu ne mai trageți pe dreapta” – Hitul verii, ca de altfel al fiecărui anotimp

  de Special Arad | 4 august 2014, 3:16 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Urmăriți

  0

  Celebra piesă a trupei Vama Veche (vechea formulă, cu Tudor Chirilă) a fost, este și va fi, pare-se, un veritabil HIT, indiferent de sezon, pe străzile și șoselele din municipiu și județ. Aproape că nu e zi fără știri cu șoferi turmentați din comunicatele poliției. În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au depistat în trafic încă două persoane care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

  Poliţiştii l-au depistat în trafic pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiu, pe G. Vlad, care a condus un autoturism având o alcoolemie de 0,48 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

  De asemenea, poliţiştii l-au depistat în trafic pe C. Gheorghe, în timp ce a condus un autoturism pe raza localităţii Chişineu Criş, iar în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,50 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

  Conform procedurii, în ambele cauze s-a dispus recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

  Pe numele celor doi conducători auto au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa alcoolului.

  Poliţiştii rutieri în acţiune

  Tot în ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri, au efectuat, atât  în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

  Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 400 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 104.500 de lei.

  Dintre acestea, 278 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 122 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

  De asemenea, au fost reţinute permise 15 de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

  Exemple:

  Au fost depistaţi în trafic, în timp ce au condus autoturisme depăşind viteza legală de deplasare următorii conducători auto: L. Oleg,de 38 de ani, din Cehia, care a condus un autoturism pe raza localităţii Căpruţa cu viteza de 110 km./h. şi M. Gheorghe, de 39 de ani, din Bacău, care a condus un autoturism în localitatea Bârzava cu viteza de 115 km./h..

  De asemenea, pe raza localităţii Odvoş au fost depistaţi: T. Tibor, de 33 de ani, din Ungaria, care a condus un autoturism cu viteza de 105 km./h., P. Radu, de 43 de ani, din Bucureşti, care a condus un autoturism cu viteza de 167 km./h. şi C. Niculae, de 48 ani, din Franţa, care a condus un autoturism cu viteza de 110 km./h.

  Totodată, pe DN 79/A, în localitatea Buteni, a fost depistat B. Pavel, cetăţean polonez, care a condus un autoturism cu viteza de 124 km./h.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.