„Nu mi-e frică de muncă!” – Lucia Mihalache s-a prezentat în noua sa calitate de director al CSM Arad

  de Lucian Dănilă | 25 martie 2016, 6:55 PM | Interviuri | Sport | Topic special

  0

  CSM Arad este clubul sportiv arădean cu cele mai multe medalii atât la nivel național, cât și internațional. De nici două săptămâni, CSM Arad are un nou director în persoana Luciei Mihalache, cunoscută printre prietenii ei ca „Pușa”, o sportivă care a participat la două Olimpiade, cea din 2008 de la Beijing și cea din 2012 de la Londra, la talere.

  Obișnuită cu competițiile de nivel înalt, „Pușa” se află în fața unei noi mari provocări, cea de a conduce un club sportiv și nu unul oarecare ci unul plin cu medaliați internaționali. „Nu mi-e frică”, spunea ea astăzi când s-a prezentat în fața jurnaliștilor.

  Dar să vedem în rândurile de mai jos ce ne-a spus Lucia Mihalache în noua ei calitate.

  INTERVIU

  Cum te simți în noua calitate, cea în care muncești mai mult la birou, după ce timp de peste trei decenii ai activat ca sportivă?

  – Nu m-am obișnuit încă cu munca de birou, am o lună de când sunt director adjunct și zece zile ca și director general interimar. Nu e ușor după 35 de ani ca sportivă, dar nu mi-e frică de muncă, toate se învață. Ieri am avut o ședință cu antrenorii clubului și i-am rugat pe toți să mă susțină, să fim uniți, ca și o familie, ca o gașcă cum îmi place mie să spun. Doar așa putem face o treabă bună. Ca și sportivă, am avut mereu un antrenor în spate care mă susținea și îmi dădea încredere, după atâția ani sunt în aceeași situație. Acum am mai mulți antrenori lângă mine și le cer să îmi fie la fel de aproape, pentru că și eu îi voi susține.”

  Andrei Gag, sportivul clubului CSM, are un an senzațional, el fiind de câteva zile vicecampion mondial la aruncarea greutății. Cum comentezi performanțele lui Andrei?

  – Revelația anului e cu siguranță Andrei Gag. Are deja atâtea performanțe în acest început de an. Ne gândim la un rezultat bun și la Rio, chiar o medalie olimpică. În primul rând este bine că el este cel care se gândește la o medalie. Suntem alături de el. Dana Dodean vine după accidentări și operații, plus o naștere, dar chiar și așa e în formă și are rezultate bune, iar dovada sunt cele două titluri naționale obținute în urmă cu câteva zile. Va participa în aprilie la turneul preolimpic din Suedia. Nu cred vă voi merge la Rio, știu că Dana își dorește, pentru că am fost împreună de două ori, la Beijing și Londra. E frumos alături de lotul olimpic, stai o lună împreună, se formează prietenii pe viață, eram ca o familie.

  lucia mihalache-ah2125

  – Care sunt obiective clubului și implicit ale tale în noua calitate de director al CSM Arad?

  – Obiectivele principale ale clubului și ale mele sunt medaliile la Campionate Naționale. Opt medalii de aur la individual la tir, judo și tenis de masă, două locuri 2 la tir și un loc 3, titlul de campioane naționale la judo la senioare și la Under 21, o medalie olimpică pentru Andrei Gag dacă se poate, medalie în care chiar el crede acum după Portland, dar și o nouă participare la Olimpiadă pentru Dana Dodean.

  Ai renunțat la sport?

  – Nu știu dacă am renunțat, după 35 de ani e foarte greu să te lași așa de sport, dintr-o dată. Am avut chiar zilele trecute o discuție cu antrenorul federal al Federației Române de Tir Sportiv, care mi-a spus că s-ar putea să aibă nevoie de mine la Campionatele Europene pe echipe din luna iunie. E destul de greu, dar mă gândesc ce o să fac. De sâmbătă o să mă antrenez în fiecare weekend, pentru că în cursul săptămânii trebuie să fiu aici, la muncă.

  Sunt secții la care credzi că este nevoie de un plus?

  – Am un plan am cu secția de tenis de câmp, care practic s-a înființat pentru Marius Copil. Ca o paranteză, Marius s-a prezentat excelent la meciul din Cupa Davis contra Sloveniei care s-a disputat la Arad. Vrem să dezvoltăm această secție. Avem doi antrenori voluntari, iar în curând vom anunța când facem selecții, pentru că trebuie să creștem copii și în acest sport. În acest sens am vorbit cu cei de la Direcția Județeană de Tineret și Sport și vom primi un teren la baza Riviera-Abel.

  lucia-mihalache

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.