Nu mai sunt locuri la seara de folk și documentar în grădina cinematografului din Grădiște, decât dacă cineva renunță la rezervare

  de [email protected] | 12 august 2020, 1:04 PM | Cultură

  0

  Un spectacol de muzică folk și proiecția unui film documentar vor avea loc în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște, eveniment care, pe lângă proiecțiile de filme artistice, spectacolele de teatru de păpuși și concertele de muzică clasică are ca scop diversificarea activităților cultural artistice în oraș.

  Evenimentul va avea loc joi, 13 august 2020, de la ora 19.30.

  Toate locurile au fost rezervate

  Toate locurile la spectacolul de muzică folk „Seară de folk“, programat pentru joi, 13 august 2020, în grădina de vară de la Cinematograful Grădiște au fost rezervate, anunță Centrul Municipal de Cultură.

  Persoanele care au rezervat locuri și din diverse motive nu mai pot să participe sunt rugate să anunțe organizatorii la telefon/whatsapp 0740 946 821, astfel încât să poată să fie preluate alte cereri.

  Daniel Julean, Maria Nicoleta Brola, Monica Mihaela Cojocaru și Traian Cosma

  Vor aduce în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște cunoscute refrene folk Daniel Julean, Maria Nicoleta Brola, Monica Mihaela Cojocaru și Traian Cosma.

  Daniel Julean a descoperit muzica folk în anii ’70, când l-a impresionat felul în care  folkiştii îşi interpretează cântecele la chitară.

  De-a lungul anilor a participat la turnee şi spectacole în întreaga ţară, cântând alături de  mari nume ale folkului, cum ar fi: Mircea Vintilă, Florian Pittiş, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi,  Mircea Bodolan, Victor Socaciu, Marius Baţu.

  Acesta va interpreta în spectacolul de joi seara câteva melodii împreună cu soprana Maria Nicoleta Brola.

  Traian Cosma este unul dintre pionierii muzicii folk ai anilor 70. Și-a lansat în acest an primul album folk din carieră, „back to the roots”, album care conține trei piese interpretate împreună că Monica Mihaela Cojocaru.

  Pentru că evenimentul are loc în preajma sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, după spectacol, va putea fi urmărit filmul documentar „Zugravul Nicolae de la Lupșa Mare“.

  Intrarea la eveniment este liberă, însă se va face pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.

  În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, evenimentul va fi reprogramat.

  Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Filmul documentar „Zugravul Nicolae de la Lupșa Mare“

  Nicolae de la Lupșa Mare (cum obișnuia să semneze decorurile iconografice realizate pe Valea Mureșului de Jos), cunoscut și ca Nicolae Bădău, a fost un pictor muralist și de icoane originar din localitatea Lupșa.

  Și-a format un stil propriu, influențat atât de tradiția artistică locală din zona Apusenilor, dar și de elemente din pictura brâncovenească, aduse în zona Apusenilor de zugravi veniți de dincolo de Carpați.

  A rămas în memoria posterității prin veșmintele picturale așternute pe pereții a numeroase biserici de lemn din Țara Zarandului și Valea Mureșului de jos. Biserica de lemn din Seliște, strămutată la Mănăstirea din Gai, Biserica de lemn din Corbești, Biserica de lemn din Julița, Biserica de lemn din Troaș, Biserica de lemn din Roșia Nouă – toate au fost pictate de Nicolae de la Lupșa Mare.

  Reguli pentru participarea la spectacol

  Pentru că normele de prevenție în vigoare pentru aceasta etapă a stării de alertă trebuie respectate, aducem la cunoștinta spectatorilor următoarele:

  Accesul publicului va fi posibil începând cu ora 19.00, în limita a 50 de locuri, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid-19 prevăzute de Ordinul 2879/967/2020 (purtarea măștii pe toată durata spectacolului, distanțare socială).

  La intrarea în spațiul de desfășurare a spectacolului se va efectua verificarea temperatorii cu termometru noncontact a spectatorilor și un triaj observațional, astfel că nu va fi permis accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, temperatură mai mare de 37,3C)

  Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care nu poartă mască la intrare și pe întreaga durată a evenimentului, NU vor avea acces în curtea cinematografului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.