vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Filmul lui Radu Jude, „Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”, este propunerea României pentru Premiile Oscar 2024

  de - | 12 septembrie 2023, 3:15 PM | Film

  0

  (foto: CineMagia)

  Cel mai nou film scris şi regizat de Radu Jude, „Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii (Do Not Expect Too Much from the End of the World)”, este propunerea României pentru Premiile Oscar 2024, categoria „Cel mai bun lungmetraj internaţional”, scrie CineMagia.

  Filmul a fost ales de comisia de selecţie a Centrului Naţional al Cinematografiei, alcătuită din profesionişti din industrie: Alexander Nanău – regizor, Iulia Rugină – regizor, Irina Margareta Nistor – critic de film, Tudor Reu – producător, Adina Sădeanu – regizor.

  „Nimic nu m-ar dezgusta mai mult, din punct de vedere moral, decât să primesc un Oscar, spunea marele cineast Luis Buñuel cu ceva vreme înainte chiar să primească un Oscar! Noi, cineaștii mărunți, nu putem spera să fim la înălțimea contradicțiilor bunueliene – așa că ne bucurăm de faptul că filmul nostru reprezintă propunerea României la Oscarul pentru film străin. Mulțumim comisiei care a decis astfel și felicitări tuturor celor care au participat la realizarea filmului!”, a declarat Radu Jude.

  Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii a avut premiera mondială luna trecută la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, unde a fost premiat cu Leopardul de argint – Premiul Special al Juriului, Mențiune din partea Juriului Ecumenic și Premiul I din partea Juriului Tinerilor.

  Sursa: CineMagia

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.