„Nowhere to Hide” – proiecție KineDok la Joy’s

  de Special Arad | 11 decembrie 2018, 1:09 PM | Cultură | Film

  0

  Ultima proiecție din seria KineDok 2018 în Arad atrage din nou atenția asupra consecințelor războiului prin ochii lui Nori Sharif – soț, tată a patru copii și paramedic în zone de conflict, care hotărăște să apese pe REC, consemnând istoriei aspecte altfel nevăzute ale Irak-ului sub asediu.

  Proiecția va avea loc la Cafeneaua Literară Joy’s, la etaj, miercuri, 12 decembrie, de la ora 20. Iar fiindcă e final de sezon, aunteți așteptați și c-un vin fiert cu arome delicioase din partea echipei CitiZenit.

  Filmul va fi proiectat cu subtitrare în limba română.

  NOWHERE TO HIDE
  Regia: Zaradasht Ahmed
  Producție: Norvegia, Suedia
  Durată: 86 min

  Sinopsis:
  După ce Americanii au părăsit Iraq-ul în 2011, un asistent medical numit Nori Sharif a fost rugat să raporteze despre starea țării sale, furnizând acces unic în una din cele mai periculoase și inaccesibile zone din lume – ‘triunghiul morții’, în centrul Iraqului. Când armata irakiană se retrage în 2013 din cauza grupurilor militante, populația fuge – însoțită de majoritatea personalului spitalicesc. Sharif este unul din puținii rămași. Când Statul Islamic avansează în Jalawla în 2014 și în cele din urmă preia orașul, Sharif continuă să filmeze. Apoi și el trebuie să fugă, pentru a-și păstra familia și pe sine, în siguranță.

  Premii și Festivaluri:
  Festivalul de Film Amsterdam – Cel Mai Bun Documentar
  Festivalul de Film Traverse – Premiul pentru Jurnalism Cetățenesc
  Festivalul de Film DocAviv – Cel Mai Bun Film Internațional (nominalizat)

  ——-
  KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2018 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a patra ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.

  KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de CitiZenit.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.