duminicã, 3 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Novak Djokovic l-a învins pe Jannik Sinner la Torino și a stabilit un nou record mondial, depășindu-l pe cel al lui Roger Federer

  de - | 20 noiembrie 2023, 8:45 AM | Internaţional | Sport

  0

  (foto: Nitto ATP Finals/Facebook)

  Numărul 1 mondial, Novak Djokovic și-a adjudecat un record de șapte finale ATP câștigate, învingându-l, duminică seara, pe italianul Sinner cu 6-3 6-3, în turneul de la Torino.

  Djokovic a oferit o performanță magistrală învingându-l pe favoritul publicului local, Jannik Sinner, scrie The Independent.

  Tenismenul sârb a fost neînduplecat încheind victoria cu 6-3 6-3, în fața italianului care a fost în mare formă în etapele inferioare ale turneului.

  Sinner a fost dominat de startul rapid al lui Djokovic și de serviciul excepțional, sârbul câștigând 28 din primele 30 de puncte la serviciu. Victoria la turneul de final de sezon îl propulsează pe Djokovic în fața recordului anterior al lui Roger Federer de șase finale ATP câștigate.

  După ce l-a eliminat pe Carlos Alcaraz în semifinalele de sâmbătă, Djokovic a transmis mesajul că rămâne la o distanță considerabilă cel mai dominant jucător, în fața mai tinerilor săi rivali.

  Înfrângerea în fața lui Alcaraz în finala de la Wimbledon din iulie a fost singura pierdere majoră a sezonului pentru Djokovic, sârbul încheind anul cu trei titluri de Grand Slam, un titlu ATP Finals și numărul 1 mondial.

  Statisticile actualizate ale carierei lui Djokovic:

  Titluri Australian Open: 10

  Titluri French Open: 3

  Titluri Wimbledon: 7

  Titluri US Open: 4

  Titluri ATP Finals: 7

  Numărul 1 mondial la final de an: 8

  sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.