Instanța a decis! Probele din dosarul Hexi Pharma se anulează

  de Special Arad | 13 August 2021, 9:44 PM | Naţional

  0

  Tribunalul Bucureşti a decis anularea probelor din dosarul în care compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Decizia poate fi contestată.

  Admite în parte cererile și excepțiile formulate de inculpații S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. și PANAITESCU MIRON VICTOR. Constată nulitatea absolută a tuturor actelor de urmărire penală și a probelor administrate de DNA după data de 18.09.2018 (data disjungerii cauzei prin Ordonanța nr. 322/P/2016 din data de 18.09.2018), inclusiv a Rechizitoriului nr. 496/P/2018 din data de 21.11.2018 al DNA. Restituie cauza la DNA, pentru a dispune în consecință”, este decizia instanţei, conform Adevărul.

  Decizia instanţei vine ca urmare a unei hotărâri a Curţii Constituţionale, ce interzice DNA să păstreze fapte care nu sunt de competenţa acestei unităţi de parchet.

  Nerespectarea normelor legale privind competenţa materială şi după calitatea persoanei produce o vătămare care constă în dereglarea mecanismului prin care este administrată justiţia. Aceasta este şi explicaţia pentru care încălcarea dispoziţiilor legale privind această competenţă se sancţiona în reglementarea anterioară cu nulitatea absolută”, explica CCR.

   

  Acuzaţii

  Compania Hexi Pharma a fost trimisă în judecată de DNA, în anul 2018, alături de administratorii săi, pentru evaziune fiscală, prejudiciul estimat fiind de 2 milioane de euro.

  Firma a fost în centrul unuia dintre cele mai mari scandaluri din sistemul medical, legat de diluarea dezinfectanţilor din unităţile sanitare, care a dus la demisia ministrului Sănătăţii din guvernarea Cioloş, Achimaş Cadariu.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.