sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Noul procesor Snapdragon 865 promite îmbunătățiri în 5G, în camerele foto și jocuri

  de Special Arad | 18 decembrie 2019, 8:50 AM | IT

  0

  Qualcomm și-a anunțat oficial cel mai nou procesor Snapdragon 865 la summit-ul său Snapdragon Tech 2019 din Hawaii. Alături de Snapdragon 865, cel mai așteptat, compania americană a mai prezentat și procesorul Snapdragon 765, dar și Qualcomm 3D Sonic Fingerprint, un cititor ultrasonic de amprente in-display.

  Qualcomm a dat mai multe detalii despre noul cip și ce va oferi acesta pentru următorul val de dispozitive Android high-end de anul viitor. Qualcomm spune că noul Snapdragon 865 va oferi o mare varietate de îmbunătățiri față de procesoarele sale existente, în special atunci când vine vorba de performanță, procesare AI, fotografii și jocuri.

  În mod clar, 5G este o zonă de importanță uriașă pentru Qualcomm. Având în vedere că Qualcomm a dat detalii și despre modemul X55 care va fi asociat cu Snapdragon 865, lucrurile devin deja interesante. Primele telefoane cu un modem Qualcomm X55, Galaxy Note 10+ 5G, au fost deja lansate, deși însoțite de actualul procesor Snapdragon 855, conform site-ului britanic TheVerge.

  Un lucru foarte important pentru Snapdragon 865, deoarece acesta în sine nu oferă un modem integrat la fel ca Samsung Exynos 990 – va trebui să fie asociat cu modemul X55 pentru conectivitate. Aceasta este o diferență mare față de actualul Snapdragon 855 cu un modem X24 integrat numai pentru 4G. La fel ca Snapdragon 855, 865 va avea suport pentru standardul Wi-Fi 6.

  Există îmbunătățiri și în ceea ce privește performanța. Qualcomm spune că noul său procesor este cu 25% mai rapid decât Snapdragon 855 de anul trecut, în timp ce noul procesor grafic GPU Adreno 650 oferă performanțe cu 25% mai bune.

  Un alt domeniu mare pe care Qualcomm îl evidențiază cu Snapdragon 865 vizează îmbunătățirile în departamentul foto. Telefoanele cu un procesor Snapdragon 865 vor putea să facă fotografii de până la 200 MP. Cea mai mare cameră actualmente este de 108 MP, există pe Xiaomi Mi Note 10 și va fi pe viitoarea serie Samsung Galaxy S11. Noul procesor Snapdragon permite filmări video 8K și filmare video cu mișcare lentă de 960 fps la rezoluție de 720p. În plus, noul procesor va susține înregistrări video cu Dolby Vision HDR, primul care poate face așa ceva pe dispozitivele mobile.

  De asemenea, există câteva funcții noi axate pe jocuri cu noul procesor Snapdragon 865. Noul cip va suporta pentru prima dată telefoanele cu ecrane cu o rată de actualizare de 144 Hz, la fel ca multe monitoare de înaltă calitate.

  Snapdragon 865 promite, de asemenea, performanțe AI (artificial intelligence) mai bune decât Snapdragon 855. Compania americană spune că Qualcomm AI Engine de generația a cincea de pe 865 este de două ori mai puternic decât motorul de generația a patra de pe 855, oferind în același timp o eficiență de putere cu 35% mai bună.

  Toate aceste îmbunătățiri aduse de noul procesor Qualcomm 865 se vor baza pe producătorii de dispozitive și dezvoltatorii de software care construiesc hardware și aplicații. Acestea trebuie în primul rând să poată pune în valoare și beneficia de potențialul de inteligență artificială existent pe Snapdragon 865.

  Primele telefoane cu procesorul Snapdragon 865 de la Qualcomm vor fi lansate în 2020 iar vedeta va fi seria Samsung Galaxy S11.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.