joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  UDMR, dat afară de la guvernare. Cine va fi noul prefect al Aradului?

  Presa din București anunță că Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu discută la această oră scoaterea UDMR de la guvernare. Cei doi l-au invitat și pe Kelemen Hunor la discuții, însă începând cu ora 15.
  UDMR nu va mai primi niciun minister în viitorul guvern Ciolacu, susțin sursele citate. PNL dorește Ministerul Dezvoltării, care este cel ce gestionează fondurile bugetare alocate baronilor locali, iar PSD vrea Ministerul Mediului, pentru Grațiela Gavrilescu.

  Ciolacu și Ciucă au discutat și în cursul serii de miercuri despre varianta scoaterii UDMR din Executiv, pentru că maghiarii au trei portofolii, plus funcția de vicepremier, ceea ce este extrem de atrăgător pentru celelalte două partide care împart în aceste zile ministerele din viitorul Cabinet.  Relația UDMR cu PNL și PSD s-a răcit considerabil încă de la începutul discuțiilor despre rotația guvernamentală și renegocierea protocolului de guvernare, iar după momentul în care cele două partide au decis ca, la votul din Parlament, să lase UDMR fără funcțiile deținute în conducerea ANRE, maghiarii au anunțat chiar că ei înșiși iau în calcul să părăsească Guvernul.

  PNL și PSD pot să obțină în Parlament majoritatea necesară învestirii viitorului Cabinet Ciolacu și fără susținerea UDMR.
  Este evident că în cazul în care UDMR nu va mai fi în noul guvern, postul de prefect al Aradului, ocupat acum de Toth Csaba, să revină PSD sau PNL, așa încât… încep jocurile și pentru această funcție.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.