Noul ministru al Justiţiei va fi stabilit miercuri

  de Special Arad | 20 februarie 2017, 8:11 AM | Politikos | Recomandările editorilor

  0

  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că viitorul ministru al Justiţiei trebuie numit săptămâna viitoare. Discuţia despre cine va fi succesorului lui Florin Iordache se va purta miercuri, în şedinţa coaliţiei de guvernare. Tot atunci va fi stabilită şi propunerea pentru postul de ministru delegat al Mediului de afaceri.

  „Săptămâna viitoare trebuie să stabilim aceste două nominalizări. Să fie aprobate în structurile politice ale coaliţiei şi trimise la Cotroceni pentru a fi aprobate de preşedintele Iohannis. Am vorbit cu Sorin Grindeanu în seara asta, după emisiune îi voi suna pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Daniel Constantin. Miercuri avem şedinţa coaliţiei, o să discutăm despre aceste propuneri, poate tot miercuri în structurile politice ale celor două partide le şi aprobăm. Prim-ministrul s-a gândit la unele variante, noi ne-am gândit la unele variante”, a declarat Liviu Dragnea România TV.

  La începutul săptămânii, Liviu Dragnea susţinea că subiectul viitorului ministru al Justiţiei va fi discutat în coaliţie după ce premierul va face o propunere. “Va fi o propunere a premierului, aşa funcţionează lucrurile”, a explicat Liviu Dragnea marţi.

  „Pentru Justiţie trebuie un ministru cu un CV foarte bun, greu de contestat, capacitate de a relaţiona cu instituţiile internaţionale, să ştie Constituţia şi deciziile CCR. Să aibă capacitatea de a genera, coordona şi duce la final o dezbatere serioasă, o lună – două, în care să se discute toate problemele legate de legislaţia din domeniu”, spune acum preşedintele PSD. El a lăsat să se înţeleagă că ar fi de acord cu o variantă despre care premierul Sorin Grindeanu a vorbit de câteva ori, cea a unui ministru independent politic.

  Despre viitorul ministru delegat pentru Mediul de afaceri, Liviu Dragnea spune că este nevoie de un om cu oarecare greutate politică, care să înţeleagă mediul de afaceri, să aibă experienţă şi să comunice.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.