marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Noul Ibra? Adrian Petre, speranța fotbalului arădean, unicul marcator al României U 17 în Anglia (INTERVIU)

  de Lucian Dănilă | 1 aprilie 2015, 11:56 AM | Interviuri | Sport

  0

  Adrian Petre este un nume care apare pe tot mai multe buze ale oamenilor din fotbalul arădean și românesc, dar nu numai. Atacantul naționalei României U 17 și al echipei UTA a făcut senzație în acest an și a atras deja atenția unor cluburi importante din Anglia și Italia, dar este dorit și în țară.

  În vară a fost aproape de un transfer la CS Universitatea Craiova, apoi a cochetat cu Fiorentina Florența, grupare cu care s-a și pregătit timp de o săptămână. Mare fan al suedezului de la PSG, Zlatan Ibrahimovic, Petre a explodat în acest an în care a marcat 9 (nouă) goluri pentru România, el fiind singurul român care a marcat la Turneul Elite U 17 de săptămâna trecută din Anglia.

  Îmi place mult Zlatan Ibrahimovic. Îl urmăresc la fiecare joc și încerc să mă inspir de la el. Dar mai sunt și alți mari jucători care îmi plac. Oricum, eu vreau să fiu Adrian Petre și atât…”, spune fotbalistul echipei UTA.

  A apărut fără voia lui într-un război mediatic inițiat chiar de Ovidiu Ioanițoaia, senior editor la GSP, care îl acuza pe selecționerul naționalei Under 17, Bogdan Vintilă, că a ales să meargă pe mâna grupului Atletico în turneul din Anglia. Care grup ne întrebăm noi? În echipa de start a primului meci au apărut doar Petre și Ionuț Tănase, pe parcurs intrând și Oaidă, de la Wolverhampton. Deci care grup? Trei jucători dintr-un lot de 22 în condițiile în care de la Viitorul Constanța erau cinci jucători totulari…

  Petre și-a făcut datoria. Chiar dacă turneul a fost un eșec, România pierzând toate cele trei jocuri – 0-3 cu Slovenia, 0-2 cu Norvegia și 1-2 cu Anglia – Petre a fost cel care a marcat golul contra selecționatei Albionului, egalând la 1.

  INTERVIU

  R – Cum a fost turneul Adi?

  AP – Neașteptat de greu. Slovenia ne-a luat tare de la început în primul meci. În minutul 5 a fost 2-0 pentru ei și ne-a fost greu să mai revenim. Apoi, Norvegia era de bătut, dar am pierdut din două faze fixe…

  R – Ce ai simțit când ai marcat golul cu Anglia?

  AP – Descătușare. M-am bucurat că în sfârșit am marcat un gol și noi.

  R – Cum te-ai manifestat după gol?

  AP – Le-am făcut semne suporterilor români să ne încurajeze pentru că în acel moment aveam nevoie de încurajarea și susținerea lor. Au fost aproximativ 50 de români în tribune

  R – Unde crezi că s-a pierdut acest turneu?

  – S-a pierdut în minutul 5 din primul meci. Ne-a lipsit știința jocului, forța, omogenitatea și pragmatismul. De asemenea, ne-a lipsit experiența la nivel internațional.

  R – S-a investit mult în această campanie. Ați jucat 12 meciuri în acest an. De ce a lipsit omogenitatea?

  AP – La fiecare nou cantonament au apărut jucători noi, iar formula de echipă s-a schimbat aproape la fiecare meci. Poate asta e cauza.

  R – Cu ce ați rămas după acest turneu?

  AP – Am câștigat experiență. Am văzut ce înseamnă să joci la un asemenea nivel. Acum ne-am dat seama cât avem de muncit ca să ajungem la nivelul lor.

  R – Ce obiective ai în acest an 2015?

  AP – Sunt mai multe, dar unul important pentru mine este să prind cât mai multe minute la echipa de seniori a UTA.

  IMG_8090

  PS: Petre a revenit din Anglia și a intrat direct la jocul echipei a doua a clubului UTA în meciul de pe terenul formației Banatul Sânicolaul Mic. Tânărul atacant s-a remarcat cu o evoluție bună și cu un gol în meciul câștigat cu scorul de 5-2 în care a evoluat și colegul său de la naționala de juniori Ionuț Tănase.

  Mai mult, în semn de respect, Petre nu a dorit să vorbească deloc despre scandalul din cadrul lotului de juniori în care a fost implicat fiul lui Gică Hagi, Ianis, colegul său de echipă la națională.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.