Nouă elevi arădeni n-au fost repartizați la niciun liceu. Când urmează etapa a doua de înscrieri

  de Special Arad | 24 July 2021, 11:57 AM | Educaţie

  0

  Ministerul Educaţiei a publicat azi, sâmbătă, 24 iulie, ora 10:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2021 – 2022).

  Au fost repartizați 1773 elevi (99,49%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate: 1133 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 640 candidați la filiera tehnologică.

  Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:

  – 277 elevi la specializări vocaţionale;

  – 18 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;

  – 8 elevi în învățământul special.

  Alți 378 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

  Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

  9 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

  Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

  Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

  În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

  În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 337 locuri la liceu și 11 locuri la specializări vocaționale.

  Vezi AICI cum au fost repartizați elevii din județul Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.