vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Nouă cetăţeni străini, opriți din drumul ilegal către Spațiul Schengen

  de Special Arad | 24 martie 2021, 10:55 AM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – judeţul Arad au depistat nouă cetăţeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria pe jos, respectiv ascunşi într-un automarfar.

  În data de 23.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra unui ansamblu rutier, condus de un cetăţean român. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pentru o societate din Marea Britanie.
  Cu ocazia efectuării controlului specific, în interiorul compartimentului pentru marfă, au fost descoperiţi ascunși șase cetăţeni străini.
  În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 31 de ani, solicitanți de azil în România.

  Astăzi dimineață, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Maroc cu vârste cuprinse între 25 şi 36 de ani.

  În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.