sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nouă alertă transmisă de meteorologi! Vizează și partea de vest a țării

  de Special Arad | 27 aprilie 2019, 3:27 PM | Știri Arad

  0

  Temperaturile vor scădea la final de săptămână pe întreg teritoriul țării. Meteorologii au anunțat cod galben de averse, descărcări electrice, vânt și căderi de grindină. În Capitală, vremea va fi plăcută în decursul zilei de sâmbătă, înregistrându-se însă furtuni în noaptea Învierii, conform Mediafax.

  ,,De sâmbătă după-amiază până duminică seara, ne așteptăm la perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor înregistra averse cu caracter torențial, descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, căderi de grindină, cantități de apă mai însemnate, 15-25 l/mp, este posibil chiar și peste 35-45 l/mp, astfel de manifestări să fie mai frecvente sâmbătă după-amiază, sâmbătă noapte, în jumătatea de veste a țării”, transmite meteorologul de serviciu al ANM.

  În nordul, centrul și estul țării, dar și pe arii mai restrânse, precum zonele deluroase din restul țării, se vor înregistra averse, descărcări electrice, vânt, căderi de grindină și cantități de apă însemnate.

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben care intră în vigoare sâmbătă, la ora 15 și este valabil până duminică dimineața la ora 4.00.

  ,,Tot sâmbătă, în vest, se va înregistra o răcire drastică, iar maximele nu vor mai depăși 20 de grade în această parte a țării. Valorile vor trece de 25 de grade doar prin centrul, sudul și estul teritoriului. În arii izolate, se pot înregistra 27-28 de grade, urmând ca duminică, în prima zi de Paște, vremea să se răcească’’, informează meteorologul ANM.

  Potrivit acestuia, vremea va rămâne caldă în weekend doar în zona de sud, unde vor fi 23-24 de grade, în restul țării înregistrându-se valori sub 20 de grade, iar duminică vântul va fi moderat.

   

  Sursa: ANMH

  Sursa foto: Arhivă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.