marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! Sepsi – UTA 0-0. Evaluarea jucătorilor Bătrânei Doamne conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 20 septembrie 2021, 2:28 PM | Sport

  0

  UTA a obținut un rezultat de egalitate pe terenul unei echipe care în urmă cu nici două luni evolua în cupele europene. Este un rezultat bun, un punct care o readuce pe UTA între primele patru clasate în clasamentul Ligii 1.

  Dacă se putea mai mult? Evident că putem da un răspuns afirmativ la această întrebare, dar după cum s-au desfășurat lucrurile în teren ne putem declara mulțumiți și să punem acest punct la zestrea de „puncte câștigate”. Sepsi a controlat mai mult jocul, a fost superioară la capitolul posesie dar și la ocazii de gol. Este adevărat că UTA putea da lovitura la ratarea imensă a lui Damian Isac, singura ocazie pe care și-au creat-o elevii lui Gyuszi Balint pe arena din Sfântu Gheorghe.

  Începem cu obișnuita notă de 10 care se îndreaptă spre fanii Bătrânei Doamne. Mai mult de 250 de arădeni s-au deplasat la Sfântu Gheorghe pentru a-și încuraja favoriții, un drum de aproximativ șase-șapte ore, dus-întors fiind, firește, dublu. Ei au dominat pe tot parcursul jocului fondul sonor al vechii arene a lui Sepsi, un club care se pregătește să se multe începând din luna octombrie pe noul stadion.

  A fost un punct obținut mai mult datorită organizării defensive bune dar și a intervențiilor portarului Florin Iacob. După o serie de patru jocuri în care echipa a fost ajutată decisiv de jucătorii care au venit de pe banca de rezerve, ieri a venit și meciul în care nici aceste schimbări nu au mai adus plusul dorit.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 7,5 – Intervențiile sale au fost decisive, mai cu seamă cea în care Golofca a scăpat în situație de unu la unu cu el. A dat siguranță echipei, având alte două momente în care și-a salvat poarta, la șuturile lui Eder Gonzalez și Luckassen.

  Marko Vukcevic – 5,5 – Muntenegreanul este într-o scădere de formă. După partida modestă cu Rapid, ieri, Marko a depus mult efort, dar fără a reuși să pună probleme mari defensivei gazdelor. În faza de apărare, Vukcevic a fost deseori depășit sau chiar absent. Ne aducem aminte de faza la care Golofca a rămas singur cu Iacob chiar pe partea sa, dar și la desele centrări periculoase pe care le-a trimis juniorul Ispas, declarat jucătorul meciului, toate aceste centrări venind din zona jucătorului muntenegrean.

  Erico Da Silva – 6,5 – Un joc bun reușit de fotbalistul brazilian din punct de vedere defensiv. Erico a rămas în memoria arădenilor prin golurile marcate în sezonul trecut, 5 la număr, dar în actualul campionat nu a mai reușit să înscrie niciunul în primele nouă etape. Nici ieri nu a pus probleme în careul advers, iar în careul lui Iacob a fost depășit o singură dată la ratarea imensă a lui Bojic. Tot el este cel care l-a blocat pe Bărbuț după ce inițial acesta a trimis mingea cu umărul în transversală.

  Alexandru Benga – 7 – „Să joci fotbal e un lucru simplu, dar să joci un fotbal simplu e cel mai greu lucru care există!”, spunea marele Johan Cruyff. Benga a reușit ieri să facă chiar acest lucru. A jucat simplu, nu s-a complicat și a trimis o grămadă de mingi în aut tocmai pentru a da timp echipei sale să se replieze și să se așeze pe poziții. L-a dominat pe atacantul olandez Luckassen, acesta având o singură ocazie, și aceea venită dintr-o zonă laterală. Foarte bun în jocul aerian, Benga este în creștere de la meci la meci de la revenirea după o lungă perioadă de accidentare.

  Rolandas Baravykas – 7 – Nu este întâmplător faptul că a devenit un titular în echipa arădeană. Cel puțin pentru moment, „Bara” a câștigat lupta cu Shlyakov iar ieri a demonstrat și de ce. Excelent în jocul defensiv, acolo unde nu a arătat să aibă probleme nici în fața lui Askovski și nici a rapidului Bărbuț, Baravykas putea să-și încununeze munca cu un gol superb, dar șutul său de la 25 de metri a ocolit de puțin vinclul porții lui Niczuly.

  Idriz Batha – 5,5 – Un joc șters al celui care în opțiunea multor suporteri este cel mai bun sau cel mai constant jucător al Bătrânei Doamne din acest sezon. Dominat în duelurile de la centrul terenului, Batha a recuperat puține mingi și am remarcat foarte multe greșeli la faza de construcție. Probabil, albanezul acuză și o ușoară ieșire din ritm după ce i-au lipsit jocurile timp de trei săptămâni. A fost din nou avertizat cu cartonaș galben, al cincilea în actualul sezon.

  Modestas Vorobjovas – 5,5 – Șters și el, precum colegul său Idriz Batha. A jucat puține mingi, a fost depășit de multe ori de adversari, așa cum s-a întâmplat și la faza în care a încasat acel cartonaș galben.

  Juan Pablo Passaglia – 5 – Introdus în locul lui „Mode” pentru o mai multă consistență în joc, pentru a crește timpul de posesie dar, poate, și pentru a ajuta echipa să facă un pas în față, Passaglia nu a venit de pe bancă cu plusul așteptat.

  Roger Junio – 6 – Un nou meci în care brazilianul a depus un efort considerabil, dar un nou meci fără realizări pentru el. A câștigat de câteva ori duelurile unu la unu, dar nu a găsit niciodată continuarea care să îi pună pe coechipieri în situații favorabile.

  Liviu Antal – 6 – Ne-am obișnuit să așteptăm elementul surpriză de la Liviu. Ieri seară nu a mai venit deși, imediat după ce a fost introdus pe teren, Antal a produs un moment de panică la poarta lui Niczuly, dar centrarea sa a fost respinsă de Ninaj în corner.

  Desley Ubbink – 6,5 – A fost o victimă colaterală a absenței lui Miculescu. Desley a fost folosit ca mijlocaș dreapta vreme de 70 de minute după care a fost trimis în stânga în condițiile în care în centrul terenului a fost preferat Isac. Faptul că a jucat în zonele laterale i-au scăzut mult din potențial dar chiar și așa el a produs cea mai periculoasă fază a echipei sale, centrarea sa excelentă în fața porții fiind ratată de Isac.

  Damian Isac – 6 – A fost primul său meci ca titular în actualul sezon. A intrat destul de greoi în meci, dar în repriza a doua putea deveni eroul arădenilor dacă reușea să cadreze pe poartă mingea trimisă din centrarea lui Ubbink. Chiar dacă a fost avertizat la finalul primei reprize cu acel cartonaș galben, Isac nu a acuzat deloc acest lucru în partea a doua și a avut o evoluție mai consistentă decât în prima parte.

  Ioan Hora – 5,5 – Izolat printre fundașii centrali ai gazdelor, Ninaj și Mitrea, Hora a avut prea puține situații în care a putut să joace mingea. Nu a fost ajutat nici de coechipieri și s-a remarcat mai mult prin duelurile fizice pe care le-a avut cu adversarii.

  Gyuszi Balint – 6 – O notă bună din punct de vedere al organizării defensive și tot la fel pentru felul cum și-a montat jucătorii în pauză, UTA ieșind mai hotărâtă să atace. Îi putem reproșa faptul că l-a ținut prea mult în teren pe Hora și nu a mizat mai repede pe prospețimea lui Dangubic. În ceea ce privește „sacrificarea” lui Ubbink, care a evoluat în bandă, a fost o soluție de avarie în condițiile lipsei lui Miculescu. Nu și-a asumat riscul de a renunța la un mijlocaș central și a-l aduce acolo pe Ubbink, la fel cum a făcut în repriza a doua cu Rapid, preferând să câștige un punct decât să riște și să piardă jocul în condițiile în care Sepsi a dominat jocul la centrul terenului.

   

  Vinko Medjimorec și Filip Dangubic nu au fost notați pentru că au evoluat doar câteva minute.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.