Notele Bătrânei Doamne: Hermannstadt – UTA 0-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad





UTA a fost superioară ca joc echipei care a adunat cele mai multe puncte în Liga 1 în ultimele șapte etape chiar pe terenul acesteia. Gruparea arădeană a controlat destul de clar prima parte a meciului și doar lipsa de concentrare sau poate lipsa de valoare a făcut ca ocaziile mari de la poarta lui Căbuz să rămână fără rezultat pe tabela de marcaj.
Mulți o vedeau pe UTA victimă sigură pe terenul formației Hermannstadt, echipă care traversează o perioadă foarte bună și avea cinci victorii în ultimele șapte întâlniri. La Sibiu au fost învinse în acest sezon primele două clasate, Universitatea Cluj și FCSB, iar în urmă cu două săptămâni, echipa antrenată de Măldărășanu reușea o remiză chiar pe terenul celor de la FCSB. Deci, era evident că UTA pornea cu șansa a doua deși echipa lui Rednic venea după trei remize externe.
În teren, raportul de forțe nu a semănat deloc cu statistica ultimelor etape din Liga 1. UTA, cu doar un punct acumulat în acest an din primele două meciuri a împins din start jocul spre careul lui Căbuz și ocaziile nu au întârziat. Omondi a avut un șut periculos, Costache a preluat greșit într-o poziție favorabilă, Trif a fost la un pas să își creeze o șansă singur cu portarul, ca apoi ocazia lui Costache din minutul 30 să fie candidată la ratarea etapei. Nu a marcat UTA și, așa cum se întâmplă de atâtea ori, era să se marcheze la poarta lui Iliev, dar mingea trimisă cu capul de Chițu a întâlnit bara laterală.
În partea secundă s-a mai jucat fotbal aproximativ 15 minute, timp în care cei de la Sibiu au ratat prin Kujabi, care a luftat în fața porții, și prin Ianis Stoica, iar Ghezali a ratat și el o ocazie poate la fel de mare ca a lui Costache, dar Căbuz a închis la timp. Ultima jumătate de oră a fost un concurs de greșeli personale în care jucătorii se întreceau parcă în a ne arăta că nu mai sunt în stare să dea nici măcar o pasă de trei metri…
Dacă ne-a plăcut ceva? Da, au fost destule care ne-au plăcut, cum ar fi faptul că UTA a început meciul avântat, cum ar fi faptul că Mihai este tot mai mult acel Mihai din sezonul trecut, cum ar fi faptul că Dussaut, dacă scoatem penalty-ul din meciul cu FCSB, discutabil și el, pare a fi cel puțin de valoarea plecatului Căpușă, adversar direct la Sibiu. Poulolo și Conte se pare că s-au obișnuit tot mai mult împreună și nu mai fac gafele pe care le vedeam în toamnă, iar Trif se agață cu fiecare ocazie de un loc de titular, având o evoluție cel puțin decentă la Sibiu.
La capitolul dezamăgiri, pe primul loc e Omondi, iar kenyanul dezamăgește prin atitudine mai mult decât prin evoluții. A avut câteva ocazii, a avut și câteva acțiuni, dar parcă lehamitea cu care joacă se poate vedea de la kilometri distanță… În plus, africanul este și nepregătit, ultima jumătate de oră fiind un calvar pentru el. Zsori nu pare a avea un post pe care să dea randament, Ghezali se tot zbate în gol iar Danciu a fost mult prea timid la debutul său la UTA.
NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE
Iliev – 6,5 – Macedoneanul nu a avut șuturi periculoase la poartă cu excepția celui din prima parte blocat cu piciorul în fața lui Biceanu. A mai fost faza la care Chițu a trimis în bară după ce Iliev nu a ajuns la mingea centrată de Balaure. Îmbucurător este faptul că mai adaugă un meci fără gol primit.
Dussaut – 6,5 – Joc bun al jucătorului din Martinica, cu o activitate ofensivă bună, cu acea centrare excelentă la Costache, fază la care UTA a avut cea mai mare ocazie a ei în meciul de la Sibiu.
Rîpă – a evoluat prea puțin pentru a putea fi evaluat.
Poulolo – 6,5 – Joc exact al fundașului Bătrânei Doamne, bun în duelurile aeriene dar și cu un plasament care nu le-a permis atacanților echipei gazdă să pună în pericol poarta lui Iliev.
Conte – 6,5 – Parcă este tot mai bună relația sa cu Poulolo în centrul defensivei. Un joc exact, foarte bun în duelurile unu la unu.
Trif – 6,5 – Titularizat în banda stângă după mult timp, Trif a avut câteva acțiuni foarte bune în zona careului advers, dar a închis bine și zona sa din defensivă.
Hrezdac – 6 – Și-a respectat sarcinile de joc cu strictețe, fără a încerca să facă ceva mai mult.
Mihai – 7 – A fost cel mai activ jucător al Bătrânei Doamne, cu un travaliu extraordinar la mijlocul terenului și cu multe acțiuni în care parcă a încercat să treacă de barajul defensiv al gazdelor. Mihai se apropie din ce în ce mai mult de forma arătată în sezonul trecut.
Cristea – a evoluat prea puțin pentru a putea fi evaluat.
Ghezali – 6 – s-a zbătut mult, a luat câteva acțiuni pe cont propriu, a și ratat o ocazie singur cu Căbuz, dar munca sa nu se reliefează în cifre pe tabela de marcaj.
Van Durmen – a evoluat prea puțin pentru a putea fi evaluat
Danciu – 4 – Parcă a jucat cu frică. S-a arătat mult prea puțin la joc și nu a fost deloc un pericol pentru defensiva adversă. S-a limitat la a juca pentru a nu-l supăra pe Rednic, atitudine care i-a și atras înlocuirea încă de la pauză.
Zsori – 4 – Încă nu ne-am dat seama care este postul său favorit. Ca vârf de atac e inexistent, în linia mediană nu are calitate. A jucat o repriză și în afară că s-a accidentat nu ne aducem aminte de ceva util pentru echipă.
Omondi – 6 – A avut prima ocazie, a mai luat câteva acțiuni pe cont propriu atât în extrema stângă cât și pe zonă centrală, a mai expediat câteva șuturi spre poarta lui Căbuz, dar este evident că fizic nu este pregătit, iar gândurile sale nu mai sunt demult la UTA.
Costache – 5 – A irosit tot ce a avut de irosit. A preluat greșit în primele minute la o fază în care putea rămâne singur cu Căbuz, după care a ratat în minutul 30 singur de la opt metri de poartă.
Antrenor Mircea Rednic – 7 – O notă peste media echipei, pentru că de data aceasta ceea ce le-a cerut el jucătorilor a fost bine, doar că lipsa de calitate sau de valoare a acestora a făcut ca UTA să nu reușească să înscrie.
Comentariile portalului
UTA este pe locul 4 , din primii 7 in play-off sunt 5 iar al 6-lea poate castiga play-out -ul, deci raportul nivel comision / nivel performanta cam dezonoreaza antrenorul si gasca conducatoare!
Observ multă frustrare în articolul dumneavoastră. Va scriu din diaspora. Nu sunt "dac liber". Totuși cred ca generalizarea dumneavoastră nu este de bun augur. Daca bine îmi amintesc, domnul (...)
Ăsta-i efectul dublului standard aplicat dă cecere în interes politic, dacă prezidentialelele-au anulat pt. a nu ajunge ge președinte un dezaxat diliu, de ce nu au anulat și alegerile (...)