Notele Bătrânei Doamne! Dinamo – UTA 1-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 14 May 2022, 5:42 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Nu aveam mari așteptări de la meciul cu Dinamo. Vorba colegului Giuliano, „un meci jucat pentru că… trebuia”, dar totuși un meci în care trebuia respectată meseria. Nu mai era miză? La orice sport, principala miză atunci când intri în întrecere este să îți învingi adversarul. Chiar și atunci când mergi la o miuță cu prietenii, e în joc această minimă miză.

  Dacă este să o și cuantificăm, exista chiar și o miză financiară, una de aproape câteva zeci de mii de euro în cazul în care depășeam în clasament FC U Craiova. Dar de ce ar mai conta cele câteva zeci de mii de euro pentru fotbaliștii care își iau salariile frumușele și dacă termină pe locul 3 și dacă termină pe locul 11?

  Contextul partidei a fost unul special. UTA evolua împotriva echipei care chiar nu avea de ce să fie cu gândul la acest meci pentru că peste puțin timp urmează să dispute un baraj pentru supraviețuirea în Liga 1. Problema, însă, a fost că și ai noștri aveau alte gânduri. Cei care au semnat deja prelungirea contractelor dor liniștiți că cel puțin încă un an au siguranța unor venituri foarte bune, iar cei care n-au fost chemați la discuții sunt deja cu gândul la „oare ce îmi găsesc din vară?”.

  Astfel, a ieșit un meci plictisitor, fără nerv, fără ocazii, fără nimic. Cei de la UTA nu au avut nici măcar orgoliul de a învinge măcar o dată din trei încercări pe Dinamo, echipa care a pierdut în acest campionat cu toate competitoarele cel puțin o dată (n.r. chiar și împotriva Chindiei, acel 0-1 din tur, în ciuda celor declarate de Ionel Dănciulescu aseară), UTA fiind singura echipă din Liga 1 care nu a învins-o…

  Cineva din conducerea clubului ne scria ieri pe o rețea de socializare: „Dar chiar așa important este că nu am bătut Dinamo?”. În condițiile astea nu ne mai miră prea multe. Dacă și cei din conducere încurajează astfel de evoluții, ce să mai zicem noi? Da, era important să batem pe Dinamo, foarte important. În primul rând pentru că e Dinamo, în al doilea rând pentru acel rușinos 0-0 de la Arad, în al treilea rând pentru faptul că jucătorii cer să fie plătiți până la ultimul cent, atunci și conducerea trebuie să aibă pretenții de la ei să joace sută la sută până la fluierul de final al ultimului meci. Și poate cel mai important era să câștige pentru suporterii care s-au deplasat în București. Ei s-au dus până acolo pentru o victorie, iar dacă era să nu fie victorie, s-au dus să vadă niște jucători care-i respectă pe suporteri și tricoul pe care-l poartă și își dau pentru asta ultimul strop de energie. Aseară nu a fost cazul.

  Astfel, astăzi ne este ușor cu notele, poate cel mai ușor. Vom acorda nota 5 la toată lumea, fără alte explicații, cu excepția lui Balauru căruia îi ridicăm calificativul cu un punct pentru sinceritatea de la final, atunci când a spus „am cam fost în vacanță”. De ce 5? Pentru că asta este nota indolentului, nota celui care nu-i pasă, 4 fiind pentru cei care mai prind o zi proastă. Aseară, jucătorii Bătrânei Doamne nu au prins o zi proastă, aseară jucătorii Bătrânei Doamne au jucat chinuiți de faptul că mai trebuie să transpire 90 de minute. Ei erau deja în vacanță de câteva zile.

  Și ca să rămânem în media de 5, pentru Ionuț Badea, încă antrenorul echipei arădene, am pregătit nota 4 nu pentru evoluția echipei ci pentru ochiul său de antrenor care a văzut „un meci bun” aseară, și o echipă UTA „care are consistență” de când este pregătită de el. Nu, domnule Badea, meciul de aseară a fost groaznic de privit și nu numai pentru spectatorul neutru. Iar jocul echipei, cu excepția unor meciuri cu Sepsi (n.r. victoria de la Arad), cel de la CFR și acea înfrângere premiată de la Craiova, a arătat rău spre foarte rău, iar jucătorii pe care i-ați antrenat au regresat aproape toți. Ca UTA să învingă pe Clinceni de două ori, pe Gaz Metan, pe Chindia sau Mioveni, nici nu avea nevoie de un antrenor. Iar punctele cu care vă lăudați cam de aici au venit, pentru că meciurile care au contat, cu Botoșani, cu Rapid, cu Sepsi sau FC U Craiova, au fost pierdute.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Dragoș Balauru 6

  Marko Vukcevic 5

  Rolandas Baravykas 5

  Erico Da Silva 5

  Constantin Dima 5

  Evgheny Shlyakov 5

  Idriz Batha 5

  Modestas Vorobjovas 5

  Florentin Matei 5

  Desley Ubbink 5

  Damian Isac 5

  David Miculescu 5

  Dumitru Cardoso 5

  Filip Dangubic 5

  Philip Otele 5

  Rareș Pop 5

  Ionuț Badea 4

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.