vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Norbert Varga: „Sunt bine, pot să alerg”! Vezi cine l-a pus pe picioare

  de Lucian Dănilă | 3 iulie 2014, 11:52 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Norbi Varga a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai Bătrânei Doamne în primul sezon al acestei echipe, sezon încheiat cu promovarea în liga a treia. Practic, în jurul său și al lui Botiș s-a construit acest proiect.

  Varga și Botiș veneau atât cu valoarea cât și cu experiența. Ambii s-au bătut la campionate în țările în care au evoluat, Varga în Polonia, cu Wisla, iar Botiș în Ungaria, cu Ferencvaros. Ambii au evoluat în cupele europene și aveau ce să îi învețe pe mai tinerii lor coechipieri. Mai mult, atât Varga cât și Botiș au cunoscut senzația de a fi căpitan al echipei UTA, ceea ce a fost foarte important în definirea acestui proiect, ei fiind și în acest an adevărații căpitani.

  Cunoscuți ca și jucători defensivi, ambii jucători au marcat foarte multe goluri în campionatul care a trecut, dar maximul se aștepta – de la ei – la barajul cu Retezatul Hațeg. Din păcate, doar Botiș l-a terminat în teren, Norbert accidentându-se în primele 20 de minute. A cerut imediat schimbarea și, pe moment, a fost sigur că a suferit o fractură.

  A scăpat ușor însă. În timpul meciului a fost înlocuit cu Remus Avrămuțiu, iar mijlocașul sosit în iarnă de la Curtici a făcut meciul vieții sale. După joc a fost consultat de Zsolt Nagy (foto în bluza crem-maro), un fizioterapeut din Arad foarte cunoscut printre fotbaliști, el ajutându-i pe majoritatea să își revină după accidentări cum ar fi contuziile, entorsele sau chiar întinderile musculare.

  IMG_7988

  „I-am spus că are entorsă”

  Zsolt Nagy a spus imediat după joc că nu este vorba despre fractură. „Știam că are entorsă”, spune acum fizioterapeutul. Chiar Norbert este cel care vorbește despre cel care l-a ajutat: „am fost la Zsolt pentru că am mare încredere în el. Era călcâiul sărit, Mi l-a așezat la loc, cu dureri, evident, dar acum sunt bine. Am și un elastic special și chiar pot să alerg deja, dar nu vreau să forțez. Când am fost lovit a trosnit ceva și credeam că e rupt. Am mai avut probleme cu genunchii, acolo știam deja cam ce ar fi, dar cu glezna nu am avut niciodată vreo problemă”. Zsolt nu este, însă, singurul care l-a ajutat pe Norbi să își revină. Un alt nume este Cristian Dărău, cel la care apelează cei mai mulți dintre sportivii arădeni, și nu numai sportivii, pentru a face o recuperare foarte bună după tot felul de traume: operații de ligamente, operații de menisc, contuzii mai grave, întinderi sau rupturi musculare.

  Zsolt l-a tratat și pe Hlistei

  Zsolt Nagy are meritul și de a-l fi tratat pe Hlistei înaintea jocului de baraj de la Lugoj. Acesta a suferit o întindere la meciul de campionat cu Mailat, din penultima etapă, și a stat mai bine de două săptămâni. Zsolt, care practică mai mult preso-punctura, l-a pus însă pe picioare și Cătălin Hlistei a devenit eroul barajului de la Lugoj.

  Varga și Hlistei nu sunt singurii care apelează la serviciile fizioterapeutului. Sunt și antrenori și jucători dar și sportivi din alte ramuri care îl vizitează pe cel care și-a făcut un foarte bun renume în rândul sportivilor, dar numai al sportivilor.

  IMG_7433

  Vrea să continue la UTA

  Norbert vrea să continue să joace pentru UTA, echipa cu care a promovat în liga a treia. „Mie îmi place colectivul, îmi place clubul și cum am fost tratat și cred că încă mai pot juca. Aș vrea să continui cu UTA, dar știi cum e, trebuie să mă vrea și ei”, spunea pe un ton glumeț mijlocașul Bătrânei Doamne.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.