Noi realocări de fonduri pentru patru administrații din județ

  de Special Arad | 27 noiembrie 2020, 4:15 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Un oraș și trei comune din județul Arad au solicitat realocarea sumelor repartizate de Consiliul Județean. În ședința ordinară de astăzi, 27 noiembrie, consilierii județeni au aprobat solicitările administrațiilor locale din Sebiș, Șagu, Șilindia și Vinga.

  „Lăsăm la latitudinea administrațiilor locale să folosească sumele alocate de noi, în funcție de prioritățile acestora. Luarea deciziilor cât mai aproape de cetățean reprezintă unul dintre principiile solide ale unei administrații moderne. În fond, cine cunoaște mai bine necesitățile unei comunități decât însăși comunitatea?”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Astfel, orașul Sebiș a cerut diminuarea cu 100.000 de lei de la centura ocolitoare, bani care vor completa suma folosită pentru asfaltarea drumului județean 792B.

  Primăria comunei Șagu a retras suma de 150.000 de lei de la modernizarea străzilor și a direcționat-o spre modernizarea Căminului Cultural, care va fi dotat inclusiv conform normelor PSI actuale.

  Comuna Șilindia a început amenajarea unui teren de sport la școala din localitate, cei 100.000 de lei fiind retrași de la construirea unei capele mortuare.

  Administrația locală a comunei Vinga a finanát două obiective noi: Reparații capitale la remiza PSI din Mailat (200.000 lei) respectiv reparații capitale la clădirea arhivei comunei (100.000 lei), banii provenind de la modernizarea de străzi (diminuarea sumei cu 200.000 lei) respectiv modernizare școală gimnazială nr. 1 (100.000 lei).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.