joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Noi investiții la Spitalul Clinic Județean Arad

  de Special Arad | 30 martie 2018, 8:27 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. O investiție importantă realizată de Consiliul Județean Arad din excedentul bugetar o reprezintă cumpărarea de aparatură medicală performantă!

  În ședința de vineri a Consiliului Județean, președintele Iustin Cionca propune alocarea sumelor necesare pentru achiziționarea unui videocolonoscop și a unui videogastroscop, pentru secția clinică Gastroenterologie. Președintele Consiliului Județean răspunde astfel solicitării medicilor specialiști care au sesizat că aparatura din dotarea secției s-a defectat și nu se mai pot repara.

  Cumpărăm dotări noi pentru Gastroenterologie, Anestezie Terapie Intensivă și Radiologie. Suma pe care o investim va fi repartizată din excedentul anilor precedenți. Iată de ce este bine că avem o rezervă, pe care o putem folosi la nevoie, așa cum se întâmplă acum! Dacă nu dispuneam de banii aceștia, analizele din spital ar fi avut sincope. Ne-am propus să dezvoltăm sănătatea publică arădeană, de aceea continuăm să investim în spital. Cu această aparatură intervenim într-un domeniu foarte sensibil, pentru că numărul cancerelor abdominale, de intestin sau de colon este foarte mare în județul nostru. Conducem într-o statistică națională la îmbolnăvirile de cancer, iar această investiție poate fi de folos în depistarea precoce a bolii, când încă se mai poate interveni chirurgical cu o rată de succes crescută”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad.

  Alte investiții importante pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, finanțate din excedentul bugetar, în cadrul Programului  de investiţii publice, sunt:

  – Patru bucăți de aparat de ventilație pentru Anestezie Terapie Intensivă;

  – Un aparat de ventilație mecanică adulți pentru Anestezie Terapie Intensivă;

  -12 injectomate;

  – un Dozimetru de arie – la Secția de Radiologie, necesar pentru măsurătorile dozimetrice ale aparatelor RX din cadrul Laboratorului de Radiologie;

  – un Aparat pentru determinarea grupelor de sânge și RH la Anestezie Terapie Intensivă 2;

  – se cumpără șase monitoare pentru funcții vitale la Anestezie Terapie Intensivă 3, necesare pentru  monitorizarea  pacienţilor critici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.