miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nicio medie de 10 și o singură medie de 9, la sesiunea a doua de Bacalaureat de la Arad

  de Raluca Medeleanu | 31 august 2022, 2:45 PM | Educaţie

  0

  Inspectoratul Școlar Județean Arad informează că Ministerul Educației a publicat astăzi, 31 august, pe site-ul oficial bacalaureat.edu.ro, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2022.

  Rezultatele au fost afișate atât online, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile legale GDPR. Înainte de contestații, rata de promovare este de 36,24%.

  O singură medie de 9 în județul Arad

  Pe raza județului Arad, din totalul elevilor care au susținut probele sesiunii a doua de Bacalaureat nu a reușit niciunul să obțină media 10. În schimb, cea mai mare medie, cel puțin la rezultatele înainte de contestație, este a unui elev care a absolvit Colegiul Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal” Arad, anume 9,03. După aceasta urmează media unui elev de la Colegiul Național „Moise Nicoară” (8,31) și a unui elev de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” (8,28). În total, 6 elevi au reușit să ia medii peste 8.

  rezultate bac 2022 sesiunea 2 arad inainte contestatii

  Au promovat 245 de candidați, 172 candidați au fost absenți și restul de 425 de candidați nu au promovat. Dintre cei promovați, 163 de candidați provin din promoția curentă, iar 82 de candidați din promoțiile anterioare.

  Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 31 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

  Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 3 septembrie.

  Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
  -recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  -susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  -obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.