joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Nici viitor nu avem! România U20 a fost umilită de Italia la Sassuolo

  de Lucian Dănilă | 15 noiembrie 2021, 7:54 PM | Sport

  0

  România a ratat calificarea la meciurile de baraj pentru calificarea la Mondialul din Qatar. În urmă cu câteva zile, înainte de meciul cu Islanda, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, vorbea în termeni elogioși atât despre jucătorii de la naționala de seniori, dar mai ales despre cei care vin din urmă.

  Printre aceștia, Stoichiță se referea și la cei de la naționala Under 20 pregătită de Bogdan Lobonț. Această selecționată a reușit câteva rezultate notabile pe teren propriu cu Portugalia, Cehia și Polonia, dar a fost zdrobită atunci când a întâlnit în deplasare reprezentantele țărilor cu cel mai dezvoltat fotbal din Europa, Anglia sau Germania. Au pierdut 6-1 cu Anglia și 4-0 cu Germania.

  Astăzi, echipa pregătită de Lobonț s-a prezentat la Sassuolo pentru meciul amical contra Italiei. Juniorii „Squadrei Azzurra” au deschis scorul după doar 50 de secunde prin Eduardo Vergani. Scorul a devenit 2-0 în favoarea italienilor în minutul 19, când Oristanio a punctat din lovitură liberă. Doar un minut mai târziu, apărarea României a cedat din nou și Vergani a reușit ”dubla” cu o execuție din interiorul careului. Edoardo Bove și-a trecut numele pe lista marcatorilor în minutul 33, iar Oristanio a punctat pentru 5-0 doar două minute mai târziu, scor cu care s-a încheiat repriza.

  În repriza secundă, Italia a reușit să mai marcheze alte două goluri. În minutul 47, proaspătul intrat pe teren, Milanese, a ajuns la un balon în interiorul careului și a înscris pentru 6-0. Ultimul gol al partidei a fost înscris în minutul 57, atunci când Bovea șutat din prima din interiorul careului.

  „Acasă jucăm bine, dar în deplasare avem evoluții mai puțin bune, precum cea de aici. Nivelul a fost mai ridicat decât cu ceea ce eram noi obișnuiți în România, dacă ne referim la echipele de club, iar asta se reflectă și în evoluțiile echipelor naționale, inclusiv la cea de seniori”, a spus Lobonț.

  O nouă înfrângere de dimensiuni catastrofice și viitorul nu sună deloc bine…

  Italia: Pizziagnacco – Bergonzi, Papetti, Dalle Mura, Bonini – Gyabuaa, Bianco, Bove – Oristanio, Vergani, Heubang

  România: Hindrich – Grosu, Giafer, Buta, Sălceanu – Cristea, Perianu, Pănoiu – Radaslavescu, Suciu, Mustacă

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.