duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Nici pandemia, nici ploaia n-a „doborât” concertul Pop & Rock Simfonic de la ștrand | Foto – Video

  de Tomck@t, Raluca Medeleanu | 20 iunie 2020, 1:41 PM | Cultură | Muzică | Topic special

  7

  Toate semnalele arătau la început că povestea de anul trecut se va repeta. Din nou la ștrand, din nou sub cod galben de ploaie. Până la urmă, însă, organizatorii și publicul meloman au avut noroc, ploaia a plecat la fel de repede cum a venit chiar la ora 19, când începuse concertul Pop & Rock Simfonic și în locul norilor mohorâți a venit soarele strălucitor, care a eliminat în foarte scurt timp urmele ploii.

  Un lucru diferit față de anul trecut a fost, în schimb, numărul publicului, cauza nefiind neapărat ploaia, ci pandemia care ne influențează viața de zi cu zi în continuare, într-un fel sau altul, chiar dacă mai moderat decât în urmă cu trei luni. Tuturor celor care au venit la concert li s-a luat temperatura la intrare, iar distanțarea socială obligatorie a făcut ca în fața scenei să se adune doar în jur de 60 – 70 de oameni, la care se mai adaugă cei care au ales să asculte concertul de la terasele din apropiere. Din cauza distanțării obligatorie, nici orchestra simfonică nu a fost completă.

  Evenimentul a fost împărțit în două, în prima parte urcând pe scenă cele două invitate speciale: Claudia Diaconu Iordache (nai) de la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, cea care l-a avut ca maestru pe marele Gheorghe Zamfir, și arădeanca Sara Gheorghe (marimbă), elevă a Colegiului de Arte „Săbin Drăgoi” din Arad, percuționistă membră a Orchestrei Române de Tineret și de ani de zile o colaboratoare a Filarmonicii Arad. Dirijorul Orchestrei simfonice a Filarmonicii Arad a fost Dorin Frandeș.

  În a doua parte a concertului, la fel ca anul trecut, cap de afiș a fost trupa arădeană Sur Austru, formație din a cărei componență face parte și flautistul Filarmonicii Arad, Ionuț Cadariu. Trupa este continuarea muzicală și lirică a formației Negură Bunget, având în componență membri care au activat în diverse etape ale acestei formații, alături de muzicieni care activează în trupele Grimegod sau Kultika (Ștefan Zaharescu – vocal, Tibor Kati – vocal/chitară/keyboards, Corodan Ovidiu – bas, Petrică Ionuțescu – instrumente tradiționale, Mihai Florea – chitară, Nădăban Sergiu – tobe și Ionuț Cadariu – flaut).

  Claudia Diaconu Iordache, în concert la "Pop rock simfonic", alături de Filarmonica Arad.
  Cântăreața de nai l-a avut maestru pe Gheorghe Zamfir

  Posted by Special Arad on Friday, June 19, 2020

  Percuționista arădeancă Sara Gheorghe, în concert la "Pop rock simfonic", alături de Filarmonica Arad

  Posted by Special Arad on Friday, June 19, 2020

  Posted by Sur Austru on Friday, June 19, 2020

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. RUȘINE!!!

   E diferență între un concert rock simfonic și un concert Black Metal cu ceva instrumente clasice pe lângă. Muzicieni cu valoare dar care au susținut o mizerie și texte demonice efectiv.

   A fost nevoie să îmi liniștesc urechile și sufletul cu muzică bună și un film când am ajuns acasă. Asta după ce mă plimbam pe mal și am fost infectat sonor și spiritual pe bani publici.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Asa se intimpla pe la noi, si de acea suntem unde suntem!
    Vorbim fara sa ne documentam!
    Nu acceptam ca suntem 7 miliarde pe acest pamint, si ca nu suntem la fel!
    Ignoram tot ce nu cunoastem si nu ne place!
    Bravo oameni buni!
    Asa mai departe!
    Sintem 1 din 7 Miliarde! Sa nu uitam!

    +1 voturi
    +1
    -1
  2. Să confunzi in halul asta genurile e impardonabil, directorul artistic sau managerul Filarmonicii ar trrebui reevaluati, nu se poate sa anunti pe afis concert pop-rock si sa dai altceva publicului, chiar daca nu au fost platitori de bilet.

   +2 voturi
   +1
   -1
  3. Institutiile publice de cultura sunt finantate pentru a populariza cultura. Filarmonice trebuie sa ramana ceea ce este, un centru al culturii pentru toti aradenii , carora trebuie sa le prezinte forme adevarate de cultura. Concertul a fost o rusine din toate punctele de vedere si astfel de experiente trebuie evitate.

   --7 voturi
   +1
   -1
  4. A sunat Gheorghe Gheorgiu-Dej, are nevoie de tine la predarea cotelor către stat. Sper că ai văzut un film rusesc mobilizator și ai ascultat cântece patriotice când ai ajuns acasă, iar acum ești dezinfectat sonor și spiritual pe bani publici. Valabil și pentru tovarășa Maia și pentru arădeanu. Spor la muncă, tovarăși!

   --2 voturi
   +1
   -1
  5. @@Mihai: au sunat de la scoala, te vor inapoi in clasele primare, pe bani publici. Daca tu nu poti deosebi niste genuri muzicale si nu ai simt critic sa identifici cine are ce cauta si cine nu pe o scena cu o orchestra a unei Filarmonici nu inseamna ca cei ce pot face asta sunt comunisti. Nu am trait pe atunci, dar nu cred ca pe vremea lui Gh Gh Dej aduceau in orchestre oameni fara pregatire muzicala.

   --4 voturi
   +1
   -1
   • Doamna Boss, nu am auzit când au sunat de la școală, era telefonul pe silent. Nu vrei să te iei cu mine în genuri muzicale, putem vorbi mult și sunt sigur că îți arăt câteva de care poate nu ai auzit, sau cel puțin de asta îmi dau seama după ce citesc cele scrise de tine (și ceilalți doi). Simț critic nu înseamnă să condamni ce nu știi. Comentariul meu era o simplă ironie direcționată pentru snobii care nu pot înțelege că două (sau mai multe) genuri muzicale pot coexista. Rock-ul e o sferă care înglobează tot, inclusiv black-metal, deși, dacă nu ați fi ignoranți și ați asculta mai atent, ați realiza că Sur Austru nu e black-metal. E mult mai mult. Întâmplarea face că eu am fost la concert și mi-a plăcut. Ar trebui să mă simt aiurea pentru că vin 3 pretențioși și nu sunt de acord?
    Peace & love

    +4 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.