Nici medicii nu au mai auzit de un astfel de caz! I-a explodat capul pe patul de spital

  de - | 18 mai 2019, 12:53 PM | Internaţional

  0

  Situație extrem de izolată la un spital din India, într-un caz cu care medicii nu s-au mai întâlnit niciodată. Capul unei paciente a explodat în timpul unei proceduri de aspiraţie gastrică. Sheela Devi, o femeie în vârstă de 40 de ani, a fost adusă joi în stare critică la un spital din Aligarh, în statul Uttar Pradesh, după ce a înghiţit o substanţă toxică, scrie adevarul.ro.

  Potrivit „Times of India“, medicii au încercat să o salveze, dar s-au confruntat cu o situaţie total neobişnuită. În timp ce efectuau o procedură de aspiraţie gastrică, capul femeii a explodat, provocându-i decesul. Potrivit unui medic, explozia a a avut loc în cavitatea bucală.

  Medicii cred că femeia s-ar fi intoxicat cu o pastilă ce conţinea fosfură de aluminiu, un pesticid întâlnit mai ales în ţările în curs de dezvoltare. „Explozia a avut loc când (gazele emise de fosfura de aluminiu, n. red.) au intrat în contact cu acidul gastric“, spune un medic pentru „The Times of India“, preluat de Adevărul.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.