joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  New York, New York… la Filarmonica Arad | Video

  de Raluca Medeleanu | 21 mai 2021, 7:55 AM | Cultură

  0

  Biletele pentru concertul „The American Dream” s-au vândut ca pâinea caldă, iar sala Filarmonicii Arad a fost plină atât cât a permis pandemia, joi seară.

  Deși într-un număr mult mai redus pe scenă (20 de artiști, doar suflători și percuție), Orchestra Simfonică s-a descurcat admirabil, sub bagheta dirijorului Lorenzo Moroni, cântând compoziții celebre, inițial create special pentru big banduri (alcătuite cu până la 50 de muzicieni).

  Timp de o oră și jumătate, publicul a făcut o „călătorie” prin anii nebuni ai jazzului american și ai epocii de aur a musical-urilor, orchestra interpretând părțile cele mai cunoscute din fiecare hit al perioadei, cu treceri armonioase între ele. Vorbim de nume mari precum Glenn Miller, Louis Armstrong, Duke Ellington, Frank Sinatra, sau muzica din filme arhicunoscute precum „West Side Story”, „Chicago” sau „Hello Dolly”.

  Acustica sălii, cu părere de rău o spunem, pare să nu mai fie atât de impecabilă cum era altădată (în special în părțile laterale din spate, neajuns care putea fi „acoperit” cu un număr mai mare de instrumentiști), per ansamblu însă, joi seară am asistat la un concert extrem de reușit, care ne-a făcut să uităm de vremea mizerabilă de afară. Au fost două „ture” de bis, cu un solo frenetic de tobe, iar publicul a aplaudat în picioare minute în șir.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.