A murit Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice

  de - | 31 August 2022, 8:07 AM | Internaţional

  0

  Personalitățile politice și publice din Rusia și din lume și-au exprimat condoleanțe familiei și prietenilor lui Gorbaciov, potrivit adevarul.ro. Mihail Gorbaciov a murit la vârsta de 91 de ani.

  Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat „profundele condoleanţe” pentru moartea lui Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice.

  Vladimir Putin îşi exprimă profundele condoleanţe în urma morţii lui Mihail Gorbaciov, urmând a trimite dimineaţă o telegramă de condoleanţe familiei şi rudelor” fostului lider, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia de presă TASS.

  Preşedintele american Joe Biden i-a adus un omagiu, numindu-l un „lider rar”. Acţiunile sale au fost cele ale unui lider cu suficientă „imaginaţie pentru a vedea că un alt viitor este posibil şi curajul de a-şi risca întreaga carieră pentru a-l atinge. Rezultatul a fost o lume mai sigură şi mai multă libertate pentru milioane de persoane. În calitate de lider al URSS, a colaborat cu preşedintele Ronald Reagan pentru a reduce arsenalele nucleare ale celor două ţări, spre marea uşurare a oamenilor din întreaga lume care se rugau pentru încetarea cursei înarmării nucleare. După zeci de ani de represiune politică brutală, el a adoptat reforme democratice„, a spus Joe Biden într-un comunicat.

  Şi Fundaţia Reagan a deplâns pe Twitter pierderea politicianului rus,„care a fost cândva un oponent politic al lui Ronald Reagan şi care a sfârşit, în cele din urmă, prin a-i deveni un prieten”.

  Citește mai mult pe adevarul.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.