joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Netflix, nevoit să precizeze că „The Crown” e o „dramatizare fictivă”, după ce ultimul sezon a fost acuzat de „senzaționalism grosolan”

  de - | 22 octombrie 2022, 4:02 PM | Film

  0

  Platforma de streaming Netflix s-a văzut nevoită să-și informeze utilizatorii că serialul „The Crown”’ este „o dramatizare fictivă”, adăugând o frază clarificatoare în acest sens în trailerul de pe YouTube al sezonului 5 din această producţie TV, care va avea premiera pe 9 noiembrie, informează Variety. Decizia a fost luată în urma scandalului generat de acest nou sezon.

  Actriţa Judi Dench s-a alăturat personalităţilor care au criticat în ultimele zile platforma de streaming Netflix pentru felul în care a realizat cel de-al cincilea sezon al serialului „The Crown”. Dench i-a acuzat pe producătorii „The Crown” că au estompat „graniţele dintre acurateţea istorică şi senzaţionalismul grosolan”, informează The Hollywood Reporter, preluat de Agerpres.

  Într-o descriere a noului trailer, publicată pe contul oficial al Netflix, sunt precizate următoarele aspecte: „Inspirată de evenimente reale, această dramatizare fictivă prezintă povestea reginei Elisabeta a II-a şi evenimentele politice şi personale care i-au modelat domnia”.

  Un purtător de cuvânt al companiei Netflix a declarat pentru Variety: „Serialul ‘The Crown’ a fost întotdeauna prezentat drept o dramă bazată pe evenimente reale. Sezonul 5 este o dramatizare fictivă, care îşi imaginează ceea ce s-ar fi putut întâmpla în spatele uşilor închise în timpul unui deceniu important pentru Familia Regală – un deceniu care a fost deja examinat şi bine documentat de jurnalişti, biografi şi istorici”.

  Citește mai mult pe Agerpres.ro.

  Trailerul Sezonului 5 al serialului „The Crown” îl puteți viziona mai jos:

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.