Nervii locuitorilor din Micălaca sunt întinși până la geamul de sus, din colț, al Primăriei Arad, iar șansele să nu se „rupă” sunt foarte mici

  de Mihai Todoca | 21 noiembrie 2019, 1:51 PM | Telefonul cititorului | Topic special

  2

  Locuitorii cartierului Micălaca au ajuns la limita răbdării din cauza lucrărilor de reabilitare și nu numai. De aceea ne-au și sunat la „Telefonul redacției”, să ne roage să facem ceva,  „că nu mai putem”. Dacă nu deschide Compania de Apă un șantier, vin cei de la RDS, dacă nu vin cei de la RDS, atunci se lucrează la „Regenerarea Urbană”. Deși hulite, șantierele ar trebui, printr-un raționament logic, să aibă ca scop final creșterea calității vieții arădenilor.

  Majoritatea arădenilor suntem sătui de cozi imense în trafic, sătui de „muzica” pichamerelor, betonierelor și așa mai departe. Cum spuneam, am primit de dimineață un telefon de la un domn din cartierul Micălaca care ne-a spus că i-a „ajuns” cât se tot „lucrează” pe Calea Radnei, dar de terminat nu se mai termină în veci pururi.

  Și noi rețineam, la fel ca el, că ,încă din vară, pe Radnei se lucrează… și de atunci nu se mai opresc. Însă, ușor ajungem la concluzia că se lucrează într-o viteză care n-are legătură cu o societate modernă. Acum șantierul a ajuns și pe strada Imașului, iar lucrurile se mișcă ca melcul (susțin cititorii).

  Am dat astfel curs apelului și ne-am dus și noi în zona indicată.

  Iar discuția la care am luat parte, fără să știe nimeni că suntem jurnaliști, descrie starea de spirit și modul în care se lucrează în Micălaca:

  Doi muncitori. Unul îi spune celuilalt: „Bă! Cât stai acasă?

  Celălalt, vizibil enervat de interpelarea colegului: „Cât vreau eu! A venit betonu’?”.

  Simplu, nu? Pentru ce să ajungi la muncă la șapte sau la opt, dacă patronul nu ți-a adus obiectul muncii tale în ziua aceea? În cazul de față ne referim la beton. Și sincer, avea dreptate, deoarece ceilalți colegi ai lui așteptau în mașină. Ora: 9:30!!!

  Până am dat noi o tură pe acolo, a început să se urnească din loc excavatorul, iar muncitorii dădeau de înțeles că nu mai e mult și se vor apuca de lucru. Ce viață, nenică! Ce viață pe nervii locuitorilor din Micălaca!

  Am luat legătura cu Primăria, prin purtătorul de cuvânt Raluca Cotrău, care ne-a comunicat: „ Pe Calea Radnei se execută lucrări de reabilitare la rețelele de apă potabilă. Aceste se realizează etapizat. În prezent frontul de lucru deschis este cel cuprins între strada Imașului și strada Renașterii. Lucrările programate aici, mai durează câteva săptămâni, după care se fac probele tehnologice și se va reface parțial partea carosabilă. Readucerea la stare inițială a părții carosabile va fi posibilă numai în primăvara anului viitor ”.

  În ceea ce privește strada Imașului, aceeași purtătoare de cuvânt ne-a transmis: „Societatea RCS&RDS a realizat canalizarea subterană pentru amplasarea de rețele de comunicaţii electronice care în prezent sunt amplasate aerian. Cel târziu săptămâna viitoare vor începe lucrările de readucere a carosabilului la stare inițială”.

  Așadar, pentru cititorul Special Arad care ne-a contactat: „Pe această cale – noi, jurnaliștii, în numele administrației, ne cerem scuze că muncitorii care lucrează în Micălaca nu au beton sau alte cele și din această cauză lucrările nu se vor finaliza… decât când se vor finaliza”. Scuzată să ne fie și ironia.

  P.S. Geamul de sus al Primăriei Arad este cel în care stă primarul.

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.