miercuri, 27 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update Nervi întinși la secția de votare nr. 2 din Arad

  de Raluca Medeleanu | 26 mai 2019, 1:41 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Imagine cu scop ilustrativ (foto: bucurestifm.ro)

  Oamenii s-au dus încă de dimineață să voteze la Arad, prezența în jurul orei 13:20 fiind deja, la nivel de județ, de 18,84%. La multe secții de votare din municipiu s-au format chiar și cozi. În cazul secției nr.2, situată în incinta Policlinicii Municipale Arad, de lângă centrul comercial Ziridava, s-a lăsat însă cu reale nemulțumiri, la orele amiezii.

  Situația neplăcută a intervenit în rândul oamenilor care au venit să voteze din alte localități și au fost obligați să aștepte un timp îndelungat, în timp ce toți arădenii arondați la secția respectivă treceau înaintea lor, având liber la vot. Oamenii au așteptat inițial răbdători, însă după un timp, când fluxul de arădeni veniți după aceștia și care erau invitați să voteze părea că nu se mai termină, și-au pierdut răbdarea și au început să protesteze vehement.

  „Vă bateți joc de noi! Cât mai trebuie să așteptăm aici?!”, au întrebat aceștia, iar supervizorii i-au înștiințat că arădenii respectivi aveau prioritate, iar ei, cei de pe listele auxiliare trebuie să aștepte.

  „Cât să așteptăm? Dacă oamenii tot vin până diseară, noi stăm aici până diseară?!”, au insistat aceștia, sugerându-le să lucreze în paralel, să ia un anumit număr de arădeni arondați, iar apoi câte un cetățean din altă localitate.

  „Ne pare rău. Nu avem dreptul să facem asta. Trebuie să așteptați”, le-au explicat supervizorii.

  Din informațiile pe care le deținem, se pare că măsura are de-a face cu numărul buletinelor de vot existente în fiecare secție, deoarece în cazul în care acestea se epuizează, arădenii ar trebui să meargă la rândul lor în alt oraș să voteze.

  Deocamdată, la alte secții de votare din oraș nu au fost raportate astfel de întâmplări.

  Update, ora 14:40 – Situația pare să se fi rezolvat la secția nr.2 de votare din Arad. Câțiva dintre oamenii care sosiseră din altă localitate să voteze au plecat, pierzându-și răbdarea, dar alții, care totuși au stat la rând, au reușit până la urmă să voteze.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.