duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Nepotul lui Traian Băsescu, condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență

  de - | 6 februarie 2018, 9:01 AM | Naţional

  0

  Dragoș Băsescu a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență de către magistrații Curții de Apel București. Decizia este definitivă, și deși inițial el primise doar doi ani și șase luni de inchisoare, această perioadă a fost majorată cu încă șase luni, urmând să petreacă trei ani după gratii.

  La finalul lunii octombrie 2015, Dragoș Băsescu, nepotul fostului președinte al României, Traian Băsescu, a fost acuzat că a cerut un milion de euro de la un afacerist, promițând ca va încerca să-i rezolve cazul de la DIICOT. Dragoș Băsescu a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență luni, 5 februarie 2018.

  În anul 2014, potrivit rechizitorului, Ciprian Nistor și Dragoș Băsescu i-au cerut unui om de afaceri suma de 500.000 de euro în același scop pentru o metodă de respingere a arestării, într-o contestație realizată de către DIICOT. Dragoș Băsescu a mai cerut apoi 500.000 pentru o soluție în această privință, cât și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunțătorului, și anume, însuși omul de afaceri căruia i-a fost cerută suma respectivă, potrivit Mediafax.ro.

  „În sprijinul acestor pretenţii, inculpatul Băsescu Dragoş a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, inculpatul Dragoş Băsescu i-a propus acestuia ca soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioadă de până la doi ani, în funcţie de evoluţia dosarului”, se arăta în rechizitoriu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.