Nea Georgică, fost ofițer la CMJ, te-ai stins pentru că ai crezut că oamenii sunt ca tine. Gheorghe Vlada a murit ieri, pe o trecere de pietoni din Pecica, traversând regulamentar

  de Lucian Dănilă | 17 ianuarie 2019, 2:43 PM | Povești despre oameni | Topic special

  6

  În urmă cu aproape un an, în 27 ianuarie 2018, scriam despre tanti Vicki, vecina mea, vecina părinților mei, care s-a stins și pentru că probabil nu a fost tratată corespunzător. Ajunsă la urgență, tanti Vicki a fost trimisă atunci acasă, în toiul nopții, după ce i s-a dat o rețetă din partea medicilor cu nospa și algocalmin. Până dimineață, tanti Vicki a murit…

  Am scris atunci despre ea, o poveste intitulată Tanti Vicki s-a stins azi dimineață… O moarte care ne dă cu rest, după ce aseară a fost la Urgențe, la Arad. În anumite comentarii, eram întrebat de ce am scris despre tanti Vicki, e vreo vedetă locală? Acum mă întreb oare ce înseamnă vedetă locală? Cel mai bun răspuns a venit de la o doamnă, tot pe comentarii: „tanti Vicki putem fi toți…” Fabulos! Prea adevărat…

  Din păcate, acum mă văd nevoit să scriu despre nea Georgică. Nea Georgică pentru mine, nea Georgică pentru apropiații săi, sau pentru prietenii fiicei sale, Raluca. Pentru majoritatea, nea Georgică era Gheorghe Vlada și avea 70 de ani… Avea, pentru că ieri s-a stins. S-a stins respectând legea, respectând codul rutier.

  Gheorghe Vlada nu a fost nici el celebru, dar a fost ofițer o viață întreagă. A muncit zeci de ani la Comisariatul Militar Județean, comisariatul care ne trimitea cu ani în urmă în armată. A fost colonel în rezervă al Ministerului Apărării Naționale, fiind în pensie de câțiva ani. Spera la o pensie lungă și liniștită. A avut-o, din păcate, scurtă și frumoasă. A fost zi de zi alături de soția lui, Mariana Vlada și tot zi de zi a fost alături de nepoțelul său și de Raluca, fiica sa.

  „Ieri, destinul a hotărât dramatic, tragic si neașteptat, să ia de lângă cei iubiți, pe unul din oamenii pe care i-am respectat cel mai mult in viața mea. Un bărbat blând, corect, bun, altruist, un om de o inteligență și o decență cum rar mai întâlnesc în zilele noastre”, scrie Silvana, prietena Ralucăi, pe Facebook. Silvana l-a descris exact cum a fost. Cadru militar, nea Georgică a fost un om care a respectat tot, oameni, legi, regulamente militare sau civile. Nu avea nici cont de Facebook și nici mașină.

  Avea bicicletă… Ieri a fost plecat de acasă cu bicicletă, iar la trecerea de pietoni de pe strada numărul 2 din Pecica a coborât regulamentar și a început traversarea. Nu știm dacă s-a asigurat sau nu, nu știm dacă a văzut Mercedesul care se îndrepta spre el, dar cu siguranță nea Georgică, pentru o clipă, a crezut că toată lumea este precum el, că toată lumea respectă regulile. Ceea ce a urmat este tragic. Mercedesul condus de acea adolescentă de 18 ani l-a izbit în plin și l-a aruncat la 15 metri distanță de locul impactului. Devastator. Nea Georgică a murit la spital, la vârsta de 70 de ani.

  De ieri înainte, nimic nu va mai fi cum a fost pentru familia Vlada. De ieri, cei care l-am cunoscut, suntem mult mai săraci. Am pierdut un om de mare valoare, o valoare care nu se poate măsura în nimic, nici în bani, nici în zile, în nimic.

  Odihnește-te în pace, nea Georgică… Poate acolo unde mergi, se respectă toate regulile…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Bun. Hai sa evaluam putin articolul. Din titlul acestuia deducem ca domnul in cauza a traversat regulamentar “Gheorghe Vlada a murit ieri, pe o trecere de pietoni din Pecica, traversând regulamentar” DAR cand citim textul “Nu știm dacă s-a asigurat sau nu, nu știm dacă a văzut Mercedesul care se îndrepta spre el”. Nota 3 pentru logica si jurnalistica. Stai jos, Dancila.

   --9 voturi
   +1
   -1
   • Nu e panica man. Eu m-am ttezit cu comentariul sters/nepostat pentru ca am spus ca titlul e penibil si pare a fi scris de corul babelor barfitoare de la coltul strazii.
    Cum bai, tu- ditamai jurnalistul de investigatie care il baga in bizunar pe Inspector Gadget, sa scrii titluri de genul “Cum te-ai dus tu, mai Georgica…”.
    Unde e profesionalismul? Unde e obiectivismul in relatarea evenimentului si daca aici nu exista, ma face sa ma intreb daca nu cumva aceste lucruri lipsesc si in alte cazuri/articole.
    Si…sa le spuna cineva jurnalistilor din “cprul babelor barfitoare” ca potrivit codului rutier, simpla trecere pe zebra fara asigurare in prealabil e la fel de corecta si “regulamentara” ca si trecerea strazii prin loc nepermis.

    --9 voturi
    +1
    -1
    • Plictiseală mare… De câte ori ați văzut persoane care se angajează în trecerea „zebrei” fără a arunca o privire stânga-dreapta? De multe ori… Nu știu dacă Gheorghe Vlada a făcut acest lucru, deși, la cum l-am cunoscut, sunt cam sigur că a făcut-o. Probabil Gheorghe Vlada nu a evaluat viteza Mercedesului, iar acest lucru i-a fost fatal. În acea zonă, viteza maximă admisă este 50 km/h. Mercedesul a avut mult mai mult din moment ce l-a aruncat la 15 metri de la locul impactului. Gheorghe Vlada a traversat regulamentar, pe lângă bicicletă, cea care a încălcat regulile codului rutier fiind șoferița.
     În ceea ce privește titlul, poate aveți unul mai bun. O zi minunată vă doresc.

     +5 voturi
     +1
     -1
  2. Odihnește-te în pace” nea Georgică “! Pot să ghicesc?! Fata de la volan e începătoare…. Așa este?! Sunt de groază școlile de șoferi din ziua de azi, nu îi mai învață nimic pe elevi, doar banii contează. Și noi oamenii suntem inconștienți… Banii aduc MOARTEA!!!

   +14 voturi
   +1
   -1
   • Iti dai seama ce ai facut ? Ai calculat tu viteza impactului, greutatea omului si ai dedus ca la 50 km/h nu avea cum sa il arunce 15 metri .. Ai masurat cumva si urmele de franare ? Ai permis de conducere ? Ai avut vreodata nefericirea de a avea un accident ? Sti ce inseamna un impact la 50 km/h ? Nu l-am cunoscut pe acest om, dar imi pare sincer rau pentru el. Puteam fi oricare dintre noi in locul lui. Chestia care ma irita este ca toti vorbiti dar putin cunoasteti. In fine. Rip

    --4 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.