marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ne-au dat cu terenul în cap! Oțelul a dat de pământ cu UTA

  de Lucian Dănilă | 13 noiembrie 2023, 11:23 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Oțelul i-a dat Bătrânei Doamne cu terenul în cap, a dat cu ea de pământ și i-a scos din cap visul de play-off. UTA nu a părut deloc pregătită pentru meciul din această seară, fapt comentat și de Rednic după antrenamentele din această săptămână.

  Poate este ceva putred în vestiarul în care se antrenează UTA în ultimii ani. Am auzit de multe ori, de la diferiți antrenori, că nu au reușit să-i motiveze pe jucători – indiferent care au fost ei – pentru un meci cu o echipă considerată mai slab cotată. Am auzit-o de la Marin Dună după o înfrângere cu Hermannstadt, de la Gyuszi Balint după o înfrângere cu Chindia, iar acum l-am auzit pe Rednic că ne avertiza de acest lucru înaintea unui joc cu o nou promovată, Oțelul Galați.

  „Sâmbătă am făcut o pauză forțată în care mi-am apostrofat piesele, pentru că nu mi-a plăcut atitudinea lor. Eu vreau să îi fac să înțeleagă cât e important este acest meci. Înainte de plecarea spre Sibiu vom avea o ședință cu ei fulger în care le atrag atenția că nu am realizat nimic. Euforia de acum, din jurul echipei, e normală, dar nu trebuie să începem să visăm prea mult și să nu mai fim modești, simpli, ca și până acum”, spunea Rednic.

  Ce s-a întâmplat deja știm… Oțelul avea 2-0 încă din minutul 5. Doar o echipă nepregătită psihic poate să încaseze două goluri în cinci minute. Dumitrașcu, acest jucător care nu a arătat până acum că merită un tricou al unei echipe de Liga 1, oricare ar fi ea, a fost numitor comun la primele două goluri și avea să fie și la al treilea. De la Dumitrașcu a plecat pasa greșită din minutul 3, Maciel a ajuns singur cu Iacob, a fost blocat de acesta, patru apărători ai echipei arădene se uitau cum gălățenii controlează mingea după care Freitas a făcut un fault inexplicabil în careu și Cisotti a transformat impecabil lovitura de pedeapsă. În minutul 5, Cisotti a executat un corner, Cristian Mihai a pierdut duelul la cap cu Silva, după care Dumitrașcu s-a ghemuit sub scundul Pop care a făcut 2-0 cu o lovitură de cap.

  Degeaba UTA a încercat să schimbe ritmul, să apese mai mult pedala de accelerație, să țină mai mult de minge, pentru că tot Oțelul a fost în control. Ca atitudine, ca omogenitate, ca ritm de joc, trasee pe care parcă le știau cu ochii închiși, ca agresivitate, ca tot… Au fost unele oportunități la poarta lui Dur-Bozoancă, cea mai mare fiind ratată de Stahl, dar au mai irosit câteva oportunități și Conte, Freitas sau Micovschi. La finalul reprizei, însă, arădenii aveau cifra 0 (zero) la capitolul „șuturi pe poartă”.

  Jocul s-a rupt definitiv în minutul 34, atunci când Bodișteanu l-a găsit cu o pasă sclipitoare pe Pop, Dumitrașcu a uitat că la fotbal există regula offside-ului, și atacantul Galațiului l-a executat cu un lob pe Iacob pentru 0-3. Putea fi chiar 4-0 în minutele de prelungiri ale primei părți, dar Pop a vrut să fie prea altruist și să-i paseze lui Maciel din poziție de singur cu Iacob.

  Rednic trebuia să schimbe 8 sau 9 jucători la pauză, dar i-a scos pe cei care chiar au făcut doar umbră pământului sau au încurcat lucrurile în defensivă, Micovschi, Freitas și – bineînțeles – Dumitrașcu. Cele trei modificări nu au adus nimic nou. Oțelul a jucat în același ritm și în minutul 54 Teles avea să facă 4-0 cu un șut din afara careului după o fază în care Stolnik a părut a un fundaș trecut de 50 de ani, cu burtă, de la Liga a 4-a, în fața aceluiași Pop, mingea avea să ajungă la Cisotti și acesta a așezat-o pentru golul lui Teles.

  Echipa lui Dorinel Munteanu nu s-a oprit nici la 4-0. Pop, Teles – de două ori, Fatai și apoi Jardan au trecut rând pe rând pe lângă golul de 5-0. UTA părea groggy și cu excepția fazei la care Fabry a șutat din careu peste poartă, nu s-a apropiat deloc de buturile adverse.

  Noroc cu ultimele minute în care Dorinel Munteanu și-a scos piesele grele și UTA a reușit două goluri care să-i mai spele din rușine. Căpușă a marcat un gol superb cu un șut aproape de vinclu în minutul 86, după care Rareș Pop a obținut un penalty în prelungiri pe care tot el l-a transformat și s-a încheiat: UTA – Oțelul 2-4.

  Un subiect de dezbatere ar putea fi și Rareș Pop, un jucător care deși nu mai prezintă forma din returul sezonului trecut, de câte ori intră reușește să marcheze sau să paseze decisiv.

  De șapte meciuri nu a mai pierdut UTA în campionat până la înfrângerea din această seară. Singurul lucru pozitiv din acest meci este că Bătrâna Doamnă a înscris din nou două goluri, normă cu care și-a obișnuit fanii la ultimele cinci partide consecutive.

  De la visul de play-off prin spectrul că o victorie ar fi urcat-o pe UTA pe locul 8, iată că gruparea arădeană cade pe poziția a 12-a în clasament și emoțiile unui nou sezon cu sabia lui Damocles deasupra capului sunt departe de a fi îndepărtate.

  UTA Arad – Oțelul Galați 2-4 (0-3)

  Căpușă 86, Rareș Pop 90+2-11m / Cisotti 3-11m, Pop 5, 34, Teles 54

  UTA: Iacob (cpt) – Rodrigues, Conte, Stolnik, Dumitrașcu (46 Căpușă) – Cr. Mihai, Freitas (46 Marku) – Stahl (71 Cooper), Fabry (71 Rareș Pop), Micovschi (46 Ofosu) – Luckassen.

  Rezerve: Kucher – Căpușă, Iurasciuc, Carp, Marku, R. Pop, Ofosu, Ahmet, Cooper.

  Antrenor: Mircea Rednic

  Oțelul: Dur-Bozoancă – Zhelev, Cisse, Lovric, Silva – Teles (82 Neagu), Zivulic, Cisotti (cpt, 68 Jardan) – Maciel (82 Adăscăliței), A. Pop (68 Fatai), Bodișteanu (75 Tănasă).

  Rezerve: Stoian – Rus, Yabre, Jardan, Neagu, Adăscăliței, Tănasă, Cîrjan, Fatai.

  Antrenor: Dorinel Munteanu

  Arbitru central: Radu Petrescu (București)

  Asistent 1: Radu Ghinguleac (București)

  Asistent 2: Mihai Marinca (Bistrița)

  Oficial 4: Florin Mazilu (Satu Mare)

  Arbitru VAR: Rareș Vidican (Satu Mare)

  Asistent VAR: Doru Lucaciu (Cluj)

  Observator arbitraj (FRF): Ioan Onicaș (Zalău)

  Observator joc (LPF): Florin Bătrânu (Timișoara)

  clasament otelul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.