joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Naționala feminină de Fed Cup Junior, locul trei în turneul de calificare de la Arad. Franța și Spania merg la turneul final european

  de Dan Lazăr | 1 august 2021, 2:29 PM | Sport

  0

  Organizat de CS UTA și CS TenisProfi Arad, turneul de calificare la faza finală a Summer Cup Under 18 feminin, a fost câștigat de Franța, 2-0 în finala cu Spania, ambele naționale obținând „biletele” pentru finala europeană.

  Naționala de fete U18 a României a fost formată din Anca Alexia TODONI, Vanessa Ioana Georgiana POPA TEIUȘANU și Lavinia TĂNĂSIE, condusă de antrenorul Paul TETILEANU.

  România a făcut parte din cea mai grea grupă de calificare, alături de echipe ca Franța, Spania sau Serbia, și după ce a avut un prim tur liber a jucat împotriva Franței în semifinale, cea mai puternică echipă din competiție, având-o în componență pe nr. 3 mondial. Chiar dacă România a fost învinsă cu 3-0 este de remarcat că toate cele trei meciuri au fost foarte echilibrate și încheiate în trei seturi.
  Învinse în semifinale de franțuzoaice, fetele noastre au jucat în finala mică cu Estonia, finală dominată categoric de România și încheiată cu 2-0, fără să se mai joace și meciul de dublu.

  Rezultatele înregistrate de România la Arad:
  Franța – ROMÂNIA 3-0
  Lois Boisson- Vanessa Ioana Georgiana POPA TEIUȘANU 6-3, 1-6, 6-3;
  Elsa Jacquemot – Anca Alexia TODONI 6-2, 5-7, 6-2;
  Oceane Babel / Lois Boisson – Vanessa Ioana Georgiana POPA TEIUȘANU / Lavinia TĂNĂSIE 6-1, 6-7, 10-8.
  Estonia – ROMÂNIA 0-2
  Desire Parn – Lavinia TĂNĂSIE 1-6, 4-6;
  Andrea Roots – Anca Alexia TODONI 4-6, 0-6.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.