luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Naționala de rugby a României, calificată direct după descalificarea Spaniei!

  de - | 28 aprilie 2022, 6:16 PM | Internaţional | Sport

  0

  (foto: agenda.ge)

  Naţionala de rugby a României a obţinut calificarea directă la Cupa Mondială 2023 din Franţa după ce Spania a fost descalificată din cauza folosirii unui jucător ineligibil în două meciuri din cadrul Rugby Europe Championship 2021-2022, au anunţat joi federaţia spaniolă de profil şi World Rugby, informează Reuters.

  În urma audierii de joi, 28 aprilie, a comisiei judiciare independente desemnate de World Rugby pentru a studia plângerea Federației Române de Rugby (FRR) privind eligibilitatea lui Gavin Van den Berg, organismul suprem al rugby-ului mondial a decis să sancționeze Spania cu 25.000 de lire sterline și să deducă cinci puncte pentru fiecare dintre cele două meciuri în care a fost aliniat acest jucător.

  Această decizie înseamnă descalificarea de la Cupa Mondială din 2023 din Franța, competiție pentru care Spania se calificase direct prin clasarea pe locul doi în Rugby Europe Championship 2021-2022.

  România terminase grupa pe locul 3, după Georgia și Spania, dar înaintea Portugaliei, Olandei și Rusiei, cu trei victorii și două înfrângeri.

  Cum această sancțiune foarte dură vine ca urmare a unei presupuse falsificări a pașaportului jucătorului, Federația Spaniolă de Rugby (FER) continuă procedura disciplinară extraordinară inițiată la momentul respectiv.

  sursa: stiripesurse.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.