vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Muzica, pansament anti-virus… Alin Negoescu, unul dintre cei mai cunoscuți DJ din Arad, mixează live în vreme de coronavirus

    Pe Alin Negoescu îl cunosc de când era mic. Regretatul său tată era medicul echipei de fotbal Gloria Arad, iar Alin venea alături de el la meciurile acestei echipe care a prins centenarul, apoi s-a desființat, și de multe ori el era cel care se ocupa de tabela de marcaj unde schimba plăcuțele cu cifre la fiecare gol marcat.

    Era un copil deosebit, un băiețel pasionat la acea vreme de polo. Cu timpul chiar a prins să joace în echipa antrenată de Barbu Ghițan, prinzând ultimii ani de glorie ai acestei echipe în polo-ul românesc, jucând alături de grei ca Iegariu, Ionescu, Urs, Broșovski și alți mari poloiști ai Aradului.

    A crescut și s-a ales cu un virus pe viață, iar acest virus este muzica. A devenit DJ și de mai bine de 15 ani a mixat în mai multe cluburi din Arad și nu numai, participând și la festivaluri de muzică electronică.

    Trăim vremuri ciudate. Trăim momente pe care cu câteva luni în urmă le credeam ireale, credeam că sunt doar scenarii de filme apocaliptice. Planeta parcă s-a oprit și din ce în ce mai mulți dintre noi stăm acasă să ne protejăm și să-i protejăm pe cei dragi nouă. Gata, pentru un timp nedefinit, viața a intrat în punctul mort și mulți dintre noi nu mai folosim nici măcar viteza întâia. Stăm pe loc și încercăm să gândim la ce este și ce va urma, dar nu găsim răspunsuri, pentru că totul este incert și nedefinit.

    Lumea a trecut în istoria ei prin multe pandemii. Știm de holeră, de ciumă, de gripa spaniolă, știm de numărul nesfârșit de războaie, dar de toate astea știam doar din cărți sau din filme. Foarte puțini din cei care mai sunt în viață în 2020 au prins războaie, dar aproape nimeni de pe această planetă nu a mai prins în viață o pandemie de proporțiile celei cu care ne confruntăm acum: pandemia de coronavirus care a lovit în peste 160 de țări. Acum, chiar cei care au scăpat vii în urma războaielor, sunt cei mai vulnerabili la virus: bătrânii…

    Oricât de grea a fost viața, mereu muzica a fost un pansament. Muzica a unit oameni și sentimente, muzica a descrețit frunți încruntate și a fost un medicament pentru durere, pentru depresie și chiar pentru sărăcie…

    alin 2

    Aseară primeam mesaje din locuri foarte îndepărtate. Îmi scriau prieteni din Arad, dar îmi scriau și prieteni din Statele Unite sau chiar Thailanda, și toți aveau aceeași întrebare: „Ai văzut ce face Alin? E extraordinar ce face Alin. Este un om excepțional”…

    Și am deschis facebook-ul să văd ce face Alin. Nu face nimic original, face ceea ce îi place, dar face… Pe modelul unor vedete planetare ca Bono, Coldplay și alții, Alin era LIVE pe facebook și mixa pentru cei care #stamacasa. Alin ne încărca timpul cu muzică, acel timp care parcă – așa cum am mai spus – stă în loc. Ceas de ceas, zi de zi…

    „Nu cred că voi reuși în fiecare seară, dar m-am gândit să mai îi scot din amorțeală pe cei care stau acasă, și am făcut un LIVE după orele 20. Avem nevoie să ne mai relaxăm mintea, să mai ne evadeze gândurile de la problemele cu care ne confruntăm noi și întreaga planetă, iar dacă tot stăm acasă este o modalitate bună să ne simțim împreună chiar dacă stăm fiecare la casele noastre, iar ceea ce ne poate uni este muzica”, spune Alin Negoescu.

    Românii încă nu ies seara la balcon luminând cu lanterna de la telefoane, așa cum fac italienii, nu pun muzică la parterul blocurilor sau în mijlocul străzilor, așa cum tot în Italia am văzut că se întâmplă, nu cântă în cor imnul și nici alte melodii celebre, așa cum tot în Italia se întâmplă, dar măcar încearcă să rămână optimiști, să nu își piardă speranța, iar Alin este unul dintre cei care încearcă să ne ridice moralul în aceste vremuri ciudate.

    Felicitări și respect, Alin, pentru gestul tău!

    Vezi aici LIVE-ul lui Alin Negoescu

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    0 + 1 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.