Muzeul „Grigore Antipa”, cel mai vizitat din Bucureşti

  de Special Arad | 24 martie 2015, 1:34 PM | Foto

  0
  MUZEUL ANTIPA - MODERNIZARE

  Cea mai vizitată instituţie muzeală din Bucureşti este, potrivit Barometrului de Consum Cultural 2014, Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, fiind preferat de 59% dintre respondenţii care au participat la cercetare, în timp ce Muzeul Ţăranului Român s-a clasat pe locul al doilea, potrivit Descopera.ro.

  Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC) a lansat, luni, “Barometrul de Consum Cultural 2014”, cea mai importantă analiză statistică a sectorului cultural din România.

  “Barometrul de Consum Cultural 2014. Cultura, între global şi local” oferă informaţii despre dinamica valorilor şi practicilor din societatea românească din prezent, despre modul în care populaţia se raportează la sectorul cultural, devenind un instrument esenţial în dezvoltarea strategiilor locale şi regionale.

  În Bucureşti există 29 de muzee şi case memoriale, majoritatea celor naţionale fiind concentrate în Capitală.

  Redeschidere Muzeul Antipa Muzeul Grigore Antipa Muzeul Grigore Antipa

  În 2014, 56% dintre bucureşteni nu au vizitat o instituţie muzeală.

  Doar 9% au mers o dată pe an la un muzeu sau o casă memorială, 7% au mers de două ori şi doar 4% au întreprins activităţi de acest tip de mai multe ori în ultimul an. De asemenea, rata de non-răspuns la această întrebare a fost de 24%. Majoritatea vizitatorilor, mai exact 46%, este formată din absolvenţi de studii superioare.

  Muzeul Grigore Antipa MUZEUL ANTIPA - MODERNIZARE MUZEUL ANTIPA - MODERNIZARE

  În privinţa preferinţelor pentru tipul de muzeu, în 2014, ierarhia include istorie (62%), ştiinţele naturii (56%), arheologie (55%), artă (54%), etnografie (51%), istorie militară (49%), memoriale (48%), carte veche (46%), ştiinţă şi tehnică (46%), numismatică (43%) şi artă religioasă (41%).

  Cel mai vizitat muzeu din Bucureşti, potrivit Barometrului de Consum Cultural 2014, este Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” (59), urmat de Muzeul Ţăranului Român (34%) şi de Muzeul Naţional de Istorie a României (23%). Topul este completat de Muzeul Naţional de Artă al României (21%) şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” (15%).

  MUZEUL ANTIPA - MODERNIZARE 5057503-mediafax-foto-razvan-lupica MUZEUL ANTIPA - RESTAURARE - GIRAFA

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.