sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mulțumim! Oamenii de bine din Arad l-au făcut pe Sergiu să uite de durere, copleșit de ajutorul primit

  de Raluca Medeleanu | 14 ianuarie 2015, 5:29 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  La nici 3 ore după ce Special Arad a făcut public tragicul caz al lui Sergiu, băiețelul de 13 ani – victimă a unui sistem medical deficitar, într-o țară în care totul merge pe dos – oamenii au început, fiecare în parte, să își arate latura de om, demonstrând că umanitatea nu este doar un concept abstract, întâlnit doar pe plan fictiv.

  Redacția a primit numeroase mesaje de la oameni care au fost la fel de mișcați (…asta ne-am și dorit ) de situația traumatizantă prin care trece copilul, fiecare dorind să ajute cu ce poate, fie să doneze sume de bani, fie bunuri.

  Un astfel de gest nobil a venit și din partea angajaților Poliției Locale care, în urma citirii articolului despre Sergiu,  s-au grăbit să ajungă în salonul 305 a Spitalului Județean. Sergiu, așa cum e normal, și-a învins durerea după ce s-a „trezit” cu o tabletă cu jocuri, multe fructe, ciocolăți, sucuri, un ursuleț enorm care să-i țină companie băiatului (vezi galeria foto). Pe lângă acestea, au venit și cu o donație considerabilă de bani și cu promisiunea că vor face tot posibilul să ajute la aducerea (convingerea) mamei din Vatra Dornei.

  Lucrurile au început, într-adevăr, să se miște. Până și tatăl a luat legătura telefonic cu Sergiu, trimițându-i o sumă de bani.

  Singura piesă lipsă din „puzzle” este mama. Mama a cărui număr de telefon nu îl are nimeni, deocamdată. Bunica lui Sergiu reușise ieri să ia legătura cu ea doar prin intermediul unui locuitor din Vatra Dornei. Ea promisese atunci că va veni, însă până acum nu a mai dat niciun semn de viață.

  Doctorii au spus că vor aștepta până mâine apariția mamei. Transplantul de piele este cel mai indicat să se efectueze din pielea ei, fiind cea mai sigură variantă de compatibilitate. Dacă, însă, aceasta nu va sosi, se vor vedea nevoiți să înceapă demersurile de testare pentru compatibilitatea bunicăi.

  Ca ultimă informație – și într-adevăr de ultimă oră – trebuie să precizăm că un om de afaceri din Arad a decis să plătească, indiferent de preț, operația la care va fi supus băiețelul.

  În loc de final, vă lăsăm să-l „ascultați” pe Sergiu care, în momentul în care a fost pupat de către reprezentantul Poliției Locale Arad, ca rămas bun, a spus, ridicându-se atât cât îi permiteau durerile : „Stați vă rog. Vreau să vă pup și eu”.

   Special Arad vă mulțumește în numele familiei și al redacției pentru dovada de omenie!

  Câteva dintre mesajele primite de la cititorii noștri, pe Facebook:

  comentarii caz baiat ars spitalul judetean arad

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.