joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Multiplu campion național la volei, arădeanul Andrei Laza, va antrena în cadrul clubului ProVolei Arad

  de Dan Lazăr | 5 septembrie 2022, 8:04 AM | Sport | Știri Arad

  0

  Veștile bune pentru CS ProVolei Arad nu se opresc. După câștigarea a două titluri naționale, două titluri de vicecampioni naționali și un loc trei, președintele grupării arădene, prof. Radu Sabău, a reușit să-l convingă pe cel mai titrat voleibalist arădean să se alăture staffului tehnic și să pună umărul la dezvoltarea acestui sport frumos în rândul copiilor din Arad.

  Andrei Laza, căci despre el este vorba, s-a născut și a copilarit în Arad, unde a fost descoperit în cadrul competițiilor școlare de volei, de prof. Radu Sabău. Pentru că CS ProVolei Arad nu exista la acea vreme, a fost îndrumat spre Timișoara, unde s-a format ca junior, jucând și la echipa Universiății Timișoara, după care și-a început cariera profesionistă la Explorări Baia Mare. A urmat un drum strălucit, caștigând două titluri naționale și o cupă a României, cu Remat Zalău, 3 titluri naționale și două cupe ale României cu titrata echipă Tomis Constanța, acumulând și o experiență de 5 ani consecutivi în cea mai puternică competiție intercluburi, CEV Champions League. Andrei a mai activat și pentru Nancy Volley (Franța), Banatul Caransebeș, LPS Piatra Neamț și Arcada Galați, cu care a mai câștigat o cupă a României și reactivând-se a jucat și pentru ProVolei Arad.

  Pe lângă experiența depeste 10 ani la echipa națională a României, alături de titratul și experimentatul Marius Mascovits a reușit să ducă în vitrina clubului CSM Arad și titlul de campion național la volei de plajă.

  „Andrei Laza vrea să dea mai departe din toată experiența acumulată de-a lungul anilor și să aibă un impact, inspirând comunitatea voleibalistică juvenilă arădeană în a descoperi frumusețea acestui sport și, de ce nu?, să descopere viitori campioni. În mod cert, venirea lui „Andy”, reprezintă un mare câștig pentru clubul nostru. Până la a face acest pas, eu, personal am avut mai multe discuții cu el, în cadrul cărora i-am expus proiectele clubului în care primează copiii arădenilor, seriozitatea, perseverența și munca. Probabil, acestea au fost atuurile care l-au determinat pe „Andy” să accepte să antreneze în cadrul clubului ProVolei Arad”, nea declarat prof. Radu Sabău.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.