miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mult contestatul proiect de blocuri de pe strada Cehov, din Grădiște, a fost aprobat, într-un final, de consilierii locali

  de Raluca Medeleanu | 15 februarie 2022, 9:52 AM | Administraţie | Topic special

  0

  După ample dezbateri și contestații, proiectul ce vizează contruirea unui complex de blocuri plus zonă de servicii/comerț, pe strada Cehov, din cartierul Grădiște, a reușit să adune destule voturi în Consiliul Local pentru a putea primi undă verde.

  Despre proiectul de pe strada Cehov, al Inteco Holding, amintim că a provocat o reacție negativă în rândul locuitorilor din zonă, care au trimis și o scrisoare deschisă presei, publicată și de Special Arad, în vară, în care un număr de 83 de persoane solicitau renunțarea la regimul de înălțime propus în document și reducerea lui la un regim de înălțime care să fie în armonie cu construcțiile existente în zonă. Pe această temă a avut loc chiar și o dezbatere publică.

  În prima fază, imobilele ar fi urmat să aibă înălțimea de patru etaje, plus încă două retrase (propriu-zis, un total de 6 etaje) într-o zonă a cartierului în care se află exclusiv case. Ulterior, în ședința din 17 decembrie 2021, un reprezentant al locuitorilor din zona vizată a venit în fața consilierilor și le-a adresat din nou solicitarea de reducere a regimului de înălțime. Astfel, în urma unor serii de amendamente și discuții între consilieri, proiectul a fost trimis la reexaminare și reintrodus pe ordinea de zi a ședinței de ieri, 14 februarie 2022, într-o formă în care a fost redus regimul de înălțime aproximativ la cerințele semnatarilor scrisorii deschise.

  Acum, conform proiectului de hotărâre supus ieri la vot, regimul de înalţime maxim propus este după cum urmează:
  – Subzona Lc1: regim maxim de înălțime P+2E, înălțimea maximă 10,00 m;
  – Subzona Lc2: regim maxim de înălțime P+3E+1Er, înălțimea maximă 16,00 m, respectiv 13,00 m pentru retragere;

  Forma aceasta actualizată a PUZ-ului a primit majoritatea voturilor consilierilor locali, singurii care au votat împotrivă fiind consilierii USR.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.