miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Muguraşi de folclor la Sindicate

  de Special Arad | 28 mai 2015, 11:46 AM | Știri Arad

  0

  Formaţia de dansuri populare  „Muguri Zărăndani”, coordonată  de prof. Peri Vasile  a obţinut locul I pentru prezentarea jocurilor din Şicula la Concurs Judeţean de Folclor „Muguri de Joc Arădean, desăşurat recent la  Casa de Cultură  a Sindicatelor. 

  „Ne bucurăm că folclorul este promovat de către copii şi cadre didactice, acest concurs fiind un prilej de bucurie şi comuniune culturală”, a spus prof Vasile Peri.

  Ţara Moţilor şi jocul maghiar

  Grădiniţa P.P. 14, „Pali Ardelenesc” , prof. coord. Tătar Raluca, Ionescu Ioana, Dărău Flavia  a fost  premiată pentru prezentarea jocurilor din Podgoria Aradului, Grădiniţa Curcubeul Copiilor , prof. coord. Frînc Alina, Sântejean Alina şi Dehelean Mărioara  a fost apreciată pentru promovarea folclorului din Ţara Moţilor în timp ce  Grădiniţa P.P.14 „Razele Soarelui”, prof. coord. Csaki Margareta şi Popovici Tatiana a fost premiată pentru promovarea jocului maghiar.

  Paparude şi folclor german

  Grădiniţa P.P. 1 Sântana, „Muguraşii din Sântana”, prof. coord. Faur Rodica şi Nadiu Monica a fost apreciată de juriu pentru promovarea Sorocului Bănăţean, Grădiniţa P.P. 14, „Edelweiss”, prof. coord. Pintean Ramona şi Jurcă Adriana a primit premiul pentru promovarea folclorului german în timp ce Grădiniţa „Prieteniei”Arad, „Paparudele”, prof. coord. Ulrich Anca, Răileanu Ana  a fost premiată pentru promovarea obiceiului folcloric Paparudele.

  Mlădiţe şi tradiţii

  „Mlădiţe Pecicane” de la Grădiniţa P.P. 1 Pecica,prof. coord. Moş Tatina, Moş Andreea  au fost apreciate pentru promovarea dansului ardelean, „Păstrătorii Tradiţiiilor Junior” de la Grădiniţa P.N. 1 Pecica prof. coord. Chevereşan Anca  au primit premiulpentru promovarea jocului de pe Valea Mureşului în timp ce Grădiniţa P.N.1 Pecica, grupa mijlocie, prof. coord. Bala Ioana a fost premiată pentru promovarea ansamblului de jocuri populare creaţie.

  Juriu de specialitate

  Competiţia aflată la a V-a ediţie a fost organizată de Cercul de dans popular de la Palatul Copiilor Arad, coord. de  prof. Vasile Peri,  spectacolul fiind prezentat de solista Alexandra Drăgan. Din juriu au făcut parte  inspector Anda Tămaş,  Mirela Cosma – profesor, Hortensia Jucotinschi- profesor, Laura Zagoni profesor, Ştefan Muntenas- coregraf.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.