duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Moscova, atacată cu drone. Multiple explozii în diferite zone ale capitalei ruse, dar „cu pagube minore” | Video

  de - | 30 mai 2023, 10:51 AM | Internaţional

  0

  (foto: Dmitry Kolezev / Twitter)

  Au fost raportate multiple explozii în diferite zone ale Moscovei, între patru și zece drone kamikaze fiind reperate înainte de a exploda sau de a fi interceptate. Capitala Ucrainei a fost și ea bombardată peste noapte (al treilea atac în 24 de ore și al 17-lea în luna mai), atac în urma căruia o persoană a murit, iar Zelenski a anunțat că a avut o ședință cu comandanții Armatei Ucrainene și că a fost stabilită data începerii contraofensivei terestre, scrie Biziday. Cu toate acestea, Ucraina neagă că ar sta în spatele acestor atacuri.

  Rețelele ruse de socializare sunt inundate cu filmări în care mai multe drone par a survola Moscova. În altele sunt vizibile explozii și, potrivit unor informații, între patru și zece aparate de zbor fără pilot au fost folosite pentru atacarea capitalei ruse, marți dimineața, la puțin timp după ora șase. Autoritățile ruse au confirmat, fără să precizeze un număr, că „multe dintre ele” au fost interceptate de antiaeriana rusă. Există cel puțin o filmare în care o dronă pare a exploda în aer, fără a fi vizibilă o rachetă de interceptare.


  map of confirmed locations for three strikes in Moscow = BBC

  Rusia acuză Ucraina, iar Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, a negat că Ucraina se află în spatele atacului cu drone asupra Moscovei.

  Între timp, înainte de zori, Rusia a lansat un nou raid aerian asupra capitalei Ucrainei, ucigând cel puțin o persoană și trimițând din nou locuitorii Kievului în adăposturi, scrie agenția de știri Associated Press. Președintele Volodimir Zelenski a spus că „sute de vieți” au fost salvate de apărarea antiaeriană a Ucrainei, în urma „mai multor” atacuri ale forțelor ruse, scrie BBC.

  Primarul Moscovei, Serghei Sobianin a transmis că mai multe clădiri au fost lovite dar că pagubele sunt „minore” și „nimeni nu este grav rănit”. Agenția de stat RIA Novosti spune că rezidenții unei clădiri de locuințe din sudul orașului sunt evacuați.

  Un comentator de la o televiziune a Kremlinului a susținut că atacul asupra Moscovei a fost desfășurat cu aproximativ 25 de aeronave fără pilot, scrie Hotnews.ro.

  Taximetriștii, dar și șoferii obișnuiți din Moscova s-au plâns de problemele cu navigația GPS, care pare să fie bruiată, foarte probabil în legătură cu atacul cu drone, notează publicația online Mash.

  Traficul este blocat în părțile de vest și sud-vest ale Moscovei, potrivit departamentului de transport al orașului.

  Aeroporturile Domodedovo, Vnukovo și Jukovski funcționează ca de obicei, au declarat reprezentanții a două dintre aeroporturi pentru agenția de presă TASS.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.