marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Moscova amenință: NATO nu trebuie să se apropie de granițele Rusiei

  de Special Arad | 1 august 2014, 5:15 PM | Internaţional

  0

  Şeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, a avertizat împotriva ‘avansării infrastructurii NATO către graniţele ruse’, într-o discuţie telefonică pe care a avut-o joi cu generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major Interarme al SUA, după cum a relatat agenţia de presă ITAR-TASS, citată de Agerpres.

  În cadrul acestei discuţii telefonice, accentul a fost pus pe Tratatul asupra Forţelor Nucleare Intermediare (INF), situaţia din Ucraina, precum şi alte chestiuni de actualitate, menţionează serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării, specificând că această convorbire telefonică a avut loc la iniţiativa părţii americane. Generalul de armată Gherasimov a reiterat poziţia Moscovei privind respectarea prevederilor tratatului menţionat.

  Cu privire la Ucraina, şeful Statului Major rus a declarat interlocutorului său american că este inacceptabil ca trupele ucrainene să utilizeze aviaţia de luptă, artileria grea, inclusiv sisteme de rachete împotriva populaţiei civile.

  ‘Părţile au convenit să continue contactele’, subliniază serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării.

  La sfârşitul lunii mai, în contextul evenimentelor din Ucraina, Alianţa Nord-Atlantică a decis să-şi sporească patrulele aeriene în Marea Baltică, precum şi să crească numărul de exerciţii în Polonia şi cele trei ţări baltice – Estonia, Letonia şi Lituania. Tot atunci Alianţa şi-a anunţat planurile de a-şi spori prezenţa navală în Marea Baltică şi Marea Neagră, potrivit Agerpres.

  În iunie, secretarul general al organizaţiei, Anders Fogh Rasmussen, a declarat că Alianţa depune eforturi concertate pentru îmbunătăţirea capacităţii de apărare a ţărilor membre, inclusiv în regiunea mărilor Baltică şi Neagră.

  Recent, generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al Forţelor aliate ale NATO în Europa (SACEUR), a anunţat că una dintre cele mai mari baze militare a NATO din Europa ar putea fi creată în oraşul port Szczecin (Polonia), nu departe de frontiera cu Rusia, aminteşte agenţia de presă menţionată.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.