joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Monoloagele vaginului „se aud” în Flex, în această seară

  de Special Arad | 19 martie 2018, 12:31 PM | Cultură

  0

  Luni seara, de la ora 20, Teatrul Liber „Diogene” și Teatrul Thespis Timișoara prezintă la Arad, la Club Flex, spectacolul-eveniment „Monoloagele vaginului”, după Eve Enslerde. Actrițe: Moni Karman, Lavinia Oprescu Stoia și Oana Petrescu. Regia: Toni Albei. Intrare: 15 lei.

  Spectacolul a fost programat de mai multe ori la Arad, tot în Club Flex, însă de fiecare dată s-a amânat. În sfârșit, în această seară va ajunge și în orașul nostru.

  Un spectacol viu, cu atitudine, în dialog cu publicul, ce urmăreşte depăşirea prin abordare artistică a unor subiecte ce frământă pe toată lumea, dar care, din cauza pudicităţii şi al canoanelor politically correct, rămân nerezolvate; conform psihanalizei lui Freud, un individ care refuză să-şi recunoască problemele e sortit nevrozei.

  Simplu şi cuceritor, şocant şi duios, rafinat şi buff, spectacolul este regizat de Toni Albei şi interpretat cu personalitate de Moni Karman, Oana Petrescu şi Lavinia Oprescu Stoia, ele întruchipând tipologii feminine diverse. Cu francheţe, fără pudoare, ele descriu stări născute de sexul cu dragoste şi sexul fără dragoste, vorbesc despre vagin, ca loc tainic al plăcerii, ca matrice a vieţii. Zecile de interviuri luate unor femei de toate vârstele, de toate condiţiile, constituie materia primă a piesei, distilată ulterior într-un material dramatic nu lipsit de poezie, umor sau chiar tragism. Trezirea instinctului adolescentin, accidente sentimentale care au dus la pierderea sau la descoperirea identităţii sexuale, naşterea ca experienţă totală a feminităţii împlinite sunt etape, nu neapărat obligatorii, traversate de orice femeie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.