Moneasa Mountainbike Maraton 2014, evenimentul sportiv al weekendului!

  de Lucian Dănilă | 27 June 2014, 2:27 PM | Sport

  0

  Sărbătoare ciclistică la Moneasa. Peste 300 de rutieri participă mâine la cel mai important maraton ciclistic din această perioadă, Moneasa Mountainbike Maraton 2014. Evenimentul este organizat de Föce Imre, Cristofaletti Corrado și AS Bike Alpine Arad.

  Vor participa mulți rutieri din Arad, dar și din Ungaria, iar surpriza este un rutier din Belgia, unul cunoscut în acest gen de competiții.

  Pe site-ul concursului, organizatorii aduc informații clare asupra condițiilor de participare, dar și asupra condițiilor de concurs.

  „O stare bună de sănătate, un nivel minim de antrenament, un bagaj de cunoştinţe tehnice proprii turelor de Mountain Bike. Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie să aibă acceptul scris şi semnat al părinţilor sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere şi pe declaraţia de responsabilitate. Participanţii işi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află. Orice participant înscris va avea un număr de concurs. Orice participant trebuie să respecte regulile competiţiei şi trebuie să urmeze indicaţiile date de organizatori (…)

  Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire sau pagube, inconvenienţe datorate anulării, întârzierii sau modificării traseelor care pot surveni în timpul desfăşurări evenimentului. Fiecare participant trebuie să semneze, înainte de înscriere, o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce rezultă din participarea la un astfel de eveniment şi orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt”, se arată pe siteul competiției, moneasamountainbike.ro.

  Caracteristici ale competiţiei

  Evenimentul este o competiţie outdoor. Traseele sunt neamenajate şi neprotejate, se folosesc drumuri publice, poteci marcate şi zone accidentate etc. Diferite segmente ale traseelor trec prin localităţi, zone împădurite şi tăieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, văi, păşuni alpine, jnepenişuri etc.). Toate acestea necesită experienţă şi cunoştinţe speciale, cum ar fi:

  – orice participant să aibă cel puţin o experienţă generală despre munte;

  – orice participant să aibă cunoştinţe tehnice despre abordarea unui traseu dificil;

  – orice participant să aibă abilitatea să parcurgă în siguranţă un traseu într-o zonă alpină;

  – orice participant ar trebui să cunoască regulile de comportament în caz de pericol şi urgenţă în zona montană;

  – orice participant ar trebui sa dea dovadă de fair play şi prietenie şi să acţioneze în consecinţă atunci când situaţia o cere;

  – orice participant trebuie să ştie că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea şi viaţa lui şi/sau a altor participanţi şi să acţioneze în consecinţă pentru a se proteja atunci când simte sau observă un pericol.

  Echipament obligatoriu :

  – bicicletă în stare bună de funcţionare,

  – cască de protecţie,

  – număr (furnizat de organizatori)

  – chip de cronometraj (furnizat de organizatori).

  Premiile concursului Moneasa Mountainbike Maraton 2014

  Se acordă premii în numerar la traseul Maraton, obiecte și diplome pentru participanți la traseul Hobby, dupa cum urmeaza:

  Traseu MARATON:

  Categoria ELITE M+F:

  Locul I : 200 Euro

  Locul II : 150 Euro

  Locul III : 100 Euro

  Categoria MARATON (M+F):

  Locul I : 400 Ron

  Locul II : 300 Ron

  Locul III : 200 Ron

  Traseu HOBBY (M+F) premii in vouchere si obiecte in valoare de:

  Locul I : 200 Ron

  Locul II : 150 Ron

  Locul III : 100 Ron.

  FOND DE PREMII : 13.700 RON!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.