sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mondialii! Chareyre și Vermeulen au câștigat etapa de Supermoto de la Arad!

  de Lucian Dănilă | 18 mai 2014, 10:06 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Mondialul de Supermoto a ajuns la Arad după o pauză de exact zece ani. Pe circuitul aflat în proprietatea lui Călin Mureșan, fratele președintelui Federației Române de Motociclism, Cristian Mureșan, au concurat cei mai buni piloți din lume la această ramură a motociclismului.

  Concursul a cuprins o etapă de Campionat Mondial la clasa S1, și o etapă de Campionat european la clasa S2. Thomas Chareyre a dominat clasa S1, chiar dacă în cea de a doua manșă a concursului este singurul care a căzut (n.r. vezi galeria foto, Chareyre este nr. 4). În ambele manșe, Chareyre a acumulat 47 de puncte, ceea ce la final l-a propulsat pe prima treaptă a podiumului în fața finlandezului Mauno Hermunen (43 de puncte) și italianul Ivan Lazzarini (40 de puncte). Chareyre și-a luat un avans considerabil față de cei doi în prima manșă, atunci când a câștigat detașat, iar pe poziția secundă a sosit chiar fratele său, Adrien. Lazzarini a sosit al treilea, urmat de Hermunen.

  Hermunen avea să câștige clar cea de a doua manșă, profitând și de căzătura lui Thomas Chareyre. Francezul a căzut la ieșirea de pe asfalt chiar în momentul în care se afla pe prima poziție, ajungând până pe a opta! Norocul său a constat în faptul că a căzut în primele tururi, și astfel a avut posibilitatea să recupereze, încheind manșa secundă pe locul 2!

  Thomas Chareyre este liderul la zi al Mondialului de Supermoto, fiind totodată și campion mondial în 2010 și 2012 la clasa S1.

  Sorin „Ariciu” Trăistaru a terminat al 10-lea

  Arădeanul Sorin Trăistaru a terminat competiția pe locul al 10-lea. El a încheiat pe locul 9 prima manșă și pe 10 cea de a doua, iar la final s-a clasat pe locul 10 cu un total de 23 de puncte. Trăistaru a beneficiat de un wild-card în această etapă de Mondial. Pe locul 11 a sosit un alt român, Andrei Gregorie, care a acumulat 20 de puncte.

  Vermeulen s-a impus la S2

  Foarte spectaculoasă a fost și etapa europeană de la clasa S2. Favoritul concursului, olandezul Devon Vermeulen, a ratat de fiecare dată startul, în ambele manșe, dar s-a impus în cele din urmă în fiecare dintre cele două concursuri. Riderul din Țările de Jos a trecut prin câteva emoții în lupta sa cu italianul Yuri Guardala. Italianul sosise al doilea în prima manșă, iar cu două turui înainte de finalul celei de a doua a fost la o roată distanță să îl depășească pe olandez. În cazul în care ar fi câștigat a doua manșă, Guardala ar fi câștigat și concursul, dar Vermeulen s-a dovedit foarte puternic psihic și a reușit să câștige în cele din urmă. Astfel, podiumul a fost format din Devo Vermeulen cu 50 de puncte, Yuri Guardala cu 44, iar al treilea a sosit finlandezul Toni Klem (38 puncte). Timișoreanul Vlad Neaga a sosit al 16-lea la această clasă cu un total de 12 puncte.

  Spectacol la clasele mici

  Spectacolul nu a lipsit nici la clasele mici, acolo unde modificările de clasament în timpul curselor au fost foarte dese. La clasa SM 85, competiție rezervată juniorilor, s-a impus bulgarul Halmi Hakan, urmat de danezul Simon Winter și Oncu Cian din Turcia. Arădeanul Andrei Filimon a terminat pe locul 9, ultimul din concurs, asta din cauza abandonului din cea de a doua manșă.

  La clasa SM3 a câștigat turcul Pak Asrin Rodi, urmat de doi bulgari: Ivelin Manev și Borislav Stoimenov.

  URMĂRIȚI 500 DE FOTOGRAFII DE LA EVENIMENT

  FOTO: LUCIAN DĂNILĂ

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.